Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο είχε σήμερα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Σύμφωνα με πηγές του δήμου στη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, πέραν των εξελίξεων σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας έθεσε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της αυστηροποίησης του πλαισίου αναφορικά με την εκτέλεση έργων στους δρόμους των πόλεων από οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι συχνά προχωρούν σε παρεμβάσεις κατά τρόπο πρόχειρο, ακόμη και επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά τις ίδιες πηγές, σημείωσε με έμφαση ότι η λογική του «ράβε-ξήλωνε» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τονίζοντας ότι ο σεβασμός στη λειτουργία των πόλεων και στα χρήματα των πολιτών είναι αυτονόητος και θα πρέπει να διασφαλιστεί.
Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, εξειδίκευσε τους άξονες της πρότασης που κατέθεσε και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ, για ένα συνολικό remake των ζωνών πέριξ των σταθμών του μετρό.
Στη συνέχεια, συνεχίζουν οι πηγές από τον δήμο, ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την ενδυνάμωση της συνεργασίας της με την Ελληνική Αστυνομία.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της πάταξης του παρεμπορίου καθώς και της διαρκούς αστυνόμευσης σε περιοχές, όπως ενδεικτικά σε αυτή της Ρωμαϊκής Αγοράς, για να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων και επαγγελματιών.
Πρόταση για αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών του δημαρχείου
Στο μεταξύ, χτες (27/9), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο.
Ο κ. Ζέρβας, αναφέρουν πάντα οι ίδιες πηγές, παρουσίασε στον κ. Λιβάνιο σειρά ώριμων προτάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πεδίο της ψηφιακής διακυβέρνησης, που μπορούν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Κεντρική θέση σε αυτές, προσθέτουν, καταλαμβάνει η πρόταση για συνολική αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών τόσο στο δημαρχείο όσο και στα περιφερειακά κτήρια του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο σχεδιασμός αυτός θα αποδώσει τριπλό όφελος στα πεδία της βελτίωσης του επιπέδου εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους, της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και της σημαντικής εξοικονόμησης πόρων, καταλήγουν.
Πηγή: voria.gr