Ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Γιώργος Παναγόπουλος, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το σύστημα της δικαιοσύνης.
«Ο παίκτης είναι απλήρωτος και γίνεται «μαριονέτα». Το ζω πάνω από 20-30 χρόνια. Οι παίκτες παλιά ήταν σε άλλη διαδικασία. Οι παράγοντες οι παλιοί πλησίαζαν αλλιώς τους ποδοσφαιριστές για τις... δουλειές τους για να πάρουν το αποτέλεσμα. Είχε ακουστεί μόνο με το ΠΡΟΠΟ κάτι. Ήταν δεκάδες οι υποθέσεις για δωροδοκίες, αλλά για βαθμούς, σε όλες τις κατηγορίες. Το Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 3-5 είχε φτάσει μέχρι το Δικαστήριο του Πειραιά» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Ζω εδώ και χρόνια τον πόνο των παικτών. Τα τελευταία χρόνια μπήκαν πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο και άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρουν οι ομάδες, αλλά μόνο το οικονομικό. Ανέβαζαν και έριχναν ομάδες.
Οι παίκτες του Ακράτητου, οι επτά που εκπροσωπούσα, λιμοκτονούσαν. Τους πίεζαν να στήσουν αγώνες και έκαιγαν στο τζάκι του ξενοδοχείου έπιπλα! Και ήταν ονόματα της εποχής. Δεν υπήρχε, όμως, το ίντερνετ και η δημοσιότητα και λίγο λίγο η εγκληματική οργάνωση, όπως την ονόμασα στη μηνυτήρια αναφορά μου, προχώρησε. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία η χειραγώγηση των αγώνων με τη χειραγώγηση των παικτών. Τους έλεγαν τότε, παλιά, μην είσαι «προσφυγάκιας» για να βρεις ομάδα. Ήταν άλλος ο τρόπος ελέγχου.
Κάποιοι παίκτες, πλέον, έχουν αρχίσει να εισπράττουν. Μου είπαν για έναν διάσημο παίκτη που είχε, όμως, ανεκτέλεστη απόφαση από μεγάλη ΠΑΕ άνω τους ενός εκατομμυρίου, εγώ ξέρω μόνο κάποιους εκατοντάδες. Ημουν στην Επιτροπή Οικονομικών διαφορών και ξέρω ποιοι χρωστούσαν σε ποιους. Ο ΠΣΑΤ άφησε τις υποθέσεις στο συρτάρι για να εξυπηρετήσει τις ΠΑΕ και υπήρχαν και πρόεδροι που έλεγαν μη διεκδικήσεις τα χρήματά σου. Έχουν αλλάξει, πλέον, οι συσχετισμοί και λένε θέλουμε να τα διεκδικήσουμε.
Δεν εκπλήσσομαι. Φωνάζω και λένε ο γραφικός. Που είναι τα Πειθαρχικά Όργανα; Μόνο ο κ. Τσιώλης είχε υποστεί ζημιά με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Βόλου. Δεν περιμένω κάτι από τη Δικαιοσύνη με τα χάλια που έχει. Πανηγυρίζουμε για το διαιτητικό δικαστήριο που έκανε 6-8 μήνες για να αποφανθεί.
Υπάρχουν παίκτες του Ηρακλή, ο Γιάκομπ, ο Ηλιάδης και επτά της Παναχαϊκής, που διεκδικούν τα χρήματά τους. Το δικαστήριο δέχθηκε την αθλητική διαδοχή, αλλά δεν προχωράει η εκτέλεση.
Στον Ηρακλή, αν δε βρίσκαμε μία λύση και με τον κ. Θέο, παρότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία με τον Μάρα και δεν πήραμε όλα τα χρήματα, δε θα είχε την ευκαιρία να έρθει ο κ. Μονεμβασιώτης».
Τέλος, ανέφερε: «Εχω κάνει δεκάδες καταγγελίες κατά δικαστών, χειραγωγούνται και οι δικαστές. Παλιά, για να βάλουν τα παιδιά τους κάπου, όχι να πάρουν χρήματα. Οι Αρεοπαγίτες δε στάθηκαν στο ύψος τους, δεν το λέω για να κερδίζω τις υποθέσεις, αλλά γιατί δεν υπήρχε κάποιο σκεπτικό. Η υπόθεση Τσουμάνη, που αυτοκτόνησε, δεν άγγιξε κανέναν.
Δεν γνωριζουν το άθλημα, δεν ενδιαφέρονται. Δεν φροντίζει η Ομοσπονδία να τους κάνει επιμόρφωση. Κάποιοι παίκτες μου λένε μην περιμένεις να πληρωθούμε, θα στήσουν κανένα έργο. Περιμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να στήσουν ματς. Εχω αποδείξεις για τους δικαστές. Όταν δικαστής σου απορρίπτει υπόθεση λόγω παρέλευσης του ωραρίου, είναι στημένος ή όχι; Τα στοιχεία είναι καραμπινάτα.
Οι ξένοι παίκτες που υπάγονται στους διεθνείς κανονισμούς είναι αλλιώς, οι Έλληνες δεν έχουν αυτό το προνόμιο και με τον αγώνα μας μπορούν να διεκδικούν, τουλάχιστον, το 50%. Επιβλήθηκε στην ΕΠΟ ο αγγλικός κανονισμός, με άμεση συνέπεια όταν γίνεται δεκτή η απόφαση να μην αδειοδοτείται η ομάδα, αν μέχρι τις 28/2 δεν έχει τακτοποιήσει τις οφειλές της. Πολλοί μας κατηγορούν ότι θέλουμε να καταστρέφουμε τις ομάδες, εμείς θέλουμε, απλώς, να ισχύουν αυτά που ισχύουν στο εξωτερικό».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube