Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι αιωνίων, κερδίζοντας με 4-2 τον Παναθηναϊκό, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.
Η ομάδα του Χοσέ Μεντιλίμπαρ έφτασε τους 63 βαθμούς και απομακρύνθηκε και άλλο από τους διώκτες της, καθώς πλέον είναι στο +10 από την ΑΕΚ και στο +13 από τον Παναθηναϊκό.
Η εξέλιξη του αγώνα:
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιάρεμτσουκ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ντραγκόφσκι, δίνοντας προβάδισμα στους Πειραιώτες.
Στο 16ο λεπτό ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα, ο Τσικίνιο άδειασε τον Αράο και με ένα υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των πράσινων, κάνοντας το 2-0.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Μλαντένοβιτς πέτυχε έναν υπέροχο γκολ, μειώνοντας σε 2-1. Ο Ουναΐ βρήκε τον Σέρβο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, και εκείνος και με ένα δυνατό σουτ, από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμμα του Τζολάκη.
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εξίσου εντυπωσιακά και στο δεύτερο μέρος και στο 51ο λεπτό, ο Γιάρεμτσουκ έδωσε πάλι "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του (3-1), μετά από σέντρα του Ροντινέι από τα δεξιά.
Στο 73' ο Ντάνι Γκαρθία πάτησε τον Ουναΐ, μέσα στην περιοχή, ο Ομπρένοβιτς έδειξε τη λευκή βούλα και ο Φώτης Ιωαννίδης από το σημείο του πέναλτι μείωσε εκ νέου για τους πράσινους, κάνοντας το 3-2.
Βέβαια, την τελευταία λέξη την είπαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο Κωστούλας, οποίος είχε περάσει στο γήπεδο στο 65'. Ο Ροντινέι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Κωστούλας κέρδισε στον αέρα τον Ιωαννίδη, και με κεφαλιά έκανε το τελικό 4-2 υπέρ των ερυθρόλευκων.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ιωαννίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Ολυμπιακός (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (79’ Κάρμο), Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα (75’ Μπρούνο), Γκαρθία, Μουζακίτης (46’ Εσε), Ροντινέι, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Γιάρεμτσουκ (65’ Κωστούλας).
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Αράο (64’ Τζούρισιτς), Ινγκασον, Βαγιαννίδης, Σιώπης (85’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (64’ Τετέ), Ουναΐ, Μλαντένοβιτς, Ιωαννίδης, Σφιντέρσκι (85’ Γερεμέγεφ).