Την κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία σχολίασε σε συνέντευξή της η Νίνα Χρουστσόβα, απόγονος του άλλοτε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Νικίτα Χρουστσόφ.
Σε συνέντευξή της στην Daily Mail, η καθηγήτρια Διεθνών Υποθέσεων στο The New School της Νέας Υόρκης εκτιμά ότι η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο από ό, τι κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων το 1962.
Μεταξύ άλλων, η Χρουστσόβα τόνισε πως η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πιο επικίνδυνη επειδή καμία πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει. Επίσης, συμπλήρωσε ότι παρά τον «πόλεμο λέξεων» την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι όσο και ο Νικήτα Χρουστσόφ συμφώνησαν σε κινήσεις αποκλιμάκωσης μόλις υπάρξει πραγματική πυρηνική απειλή.
Σύμφωνα με την ίδια, ήταν «σαφές» ότι η τρέχουσα σύγκρουση ήταν ένας πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας στον οποίο η Ουκρανία είναι «σε κάποιο βαθμό πιόνι».
Αναφερόμενη στην κρίση του 1962, η Χρουστσόβα δήλωσε πως «αυτό που πραγματικά έσωσε τον κόσμο εκείνη την εποχή ήταν πως τόσο ο Χρουστσόφ όσο και ο Κένεντι, ό,τι κι αν πίστευαν ο ένας για την ιδεολογία του άλλου διαφωνώντας με αυτήν, δεν ήθελαν να υποχωρήσουν. Ωστόσο όταν εμφανίστηκε η απειλή για πιθανή σύγκρουση οποιουδήποτε είδους, αμέσως υποχώρησαν».
Ακόμη συμπλήρωσε πως «δεν βλέπω καμία πλευρά και ειδικότερα τη ρωσική να κάνει πίσω και αυτό είναι που πραγματικά με φοβίζει περισσότερο».
Τις απόψεις της Χρουστσόβα συμμερίστηκε και ο άλλοτε διευθυντής της MI6 Σερ Άλεξ Γιάνγκερ, ο οποίος είπε ότι η «πειθαρχία της αποτροπής» που βοήθησε τη Ρωσία και τη Δύση να υποχωρήσουν το 1962 φαίνεται τώρα να έχει χαθεί.