Μετά την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες των Άρη και Ολυμπιακού , ο Μπράουν Ιντέγε, συνεχίζει την καριέρα του στην πατρίδα του , Νιγηρία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ενγίμπα, ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε ο ίδιος.
Μετά από την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη έπειτα από 16 χρόνια ο έμπειρος στράικερ συνάντησε συνθήκες που δεν περίμενε , καθώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε τονίζοντας, “Το σύστημα γίνεται ολοένα και χειρότερο, η λίγκα δεν βελτιώνεται. Έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε ως πρωτάθλημα. Παρόλο που εγώ περνάω καλά στην Ενγίμπα, τα πράγματα στην NFPL έχουν δρόμο για να γίνουν καλύτερα''.
Στη συνέχεια, στην καταγγελία του , υπογραμμίζει, ''Οι συνθήκες ταξιδιού είναι άθλιες, οι συνθήκες σε θέμα διατροφής είναι άθλιες, οι συνθήκες στα ξενοδοχεία είναι άθλιες. Όλα είναι χάλια. Το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας δεν είναι έτοιμο για διασυλλογικές διοργανώσεις.
Πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τα ενδότερα προβλήματα και μετά να βγουμε έξω να παίξουμε. Είναι προτιμότερο από το να ξεφτιλίζουμε τους εαυτούς μας”.