Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τη Νιουκάστλ. Οι «Καρακάξες» επικράτησαν στο «Γουέμπλεϊ» με 1-2 της Λίβερπουλ και κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιό τους μετά από 56 χρόνια.
Το προηγούμενο ήταν το καλοκαίρι του 1969, όταν σήκωσαν την κούπα της διοργάνωσης του Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων, του σημερινού Europa league δηλαδή.
Η Νιουκάστλ ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική μέχρι το 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Μπερν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, και άνοιξε το σκορ.
Στο 51' ο Ισακ σκόραρε στην επαναφορά, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Σουηδός επιθετικός δεν πτοήθηκε και δύο λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα με εκπληκτικό μονοκόματο σουτ μέσα από την περιοχή.
Όλα έδειχναν ότι η Νιουκάστλ θα είναι η μεγάλη νικήτρια, αλλά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κιέζα μείωσε σε 1-2 με πλασέ σε τετ α τετ και έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ωστόσο δεν πανικοβλήθηκαν και έφτασαν σε μία επιτυχία που θα μείνει αξέχαστη.