Η σούπα του Ιπποκράτη «ανακαλύφθηκε» από τον Αμερικανό Δρ Max Gerson και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.
Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς
Συστατικά
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο
-Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε, σε μικρούς κύβους .
-Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.
-Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
-Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ.
-Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
-Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
-Πολτοποιήστε τη σούπα, ενώ είναι ζεστή, αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
-Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.
πηγή pronews.gr