Οι συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού αλλάζουν καθημερινά. Ο φόβος έδωσε τη θέση του στην αισιοδοξία και ο μεγάλος κίνδυνος είναι μήπως η επιμέλεια μετατραπεί σε επιπολαιότητα.
Αν θέλουμε να συζητήσουμε για το ποδόσφαιρο, πρέπει να σταθούμε στο πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αθλητικής εφημερίδας, της γαλλικής «Equipe». Χαρακτηρίζει όσους πήραν την απόφαση να διακόψουν το πρωτάθλημα της χώρας «ηλίθιους». Και δείχνει με το δάχτυλο τα υπόλοιπα 4 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία που είτε συνεχίζονται είτε θα συνεχιστούν.
Στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε, με δεδομένο ότι ως χώρα πήγαμε καλύτερα από πολλές άλλες. Σκοντάφτουμε στις υποδομές, γκρινιάζουμε για τις οικονομικές επιβαρύνσεις των τεστ και δικαιολογημένα σκεφτόμαστε ότι το καυτό ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι η καλύτερη εποχή για να παίξεις ποδόσφαιρο.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μαύρες τρύπες στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν μπορεί να είσαι στριμωγμένος στο αεροπλάνο, να συνωστίζεσαι στα μπαράκια του Ψυρρή ή της Αριστοτέλους, να επιτρέπεις το 40% των θεατών στα θερινά σινεμά και την ίδια στιγμή να απαγορεύεις την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.
Ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ στη Super League 1 Ηλίας Πουρσανίδης, το είπε πρώτος: «Είναι εφικτό να υπάρχει ένα 20% των θεατών στα ελληνικά γήπεδα. Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και με τις αποστάσεις να τηρούνται απαρέγκλιτα».
Η πρότασή του αντιμετωπίστηκε αρχικά με δισταγμό, στη συνέχεια φάνηκε λογική και στο τέλος έγινε δεκτή από την ποδοσφαιρική κοινότητα. Μάλιστα ο πρόεδρος του Πανιωνίου και γιατρός Χρήστος Δάρας είπε προχθές ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και περισσότεροι θεατές στα ελληνικά γήπεδα χωρίς να παραβιάζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Αντίθετα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επιμένει ότι δεν πρέπει να συζητάμε για φιλάθλους, τουλάχιστον τη φετινή σεζόν.
Πρόβλεψη: Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα τον αντικαταστήσει για μια ακόμη φορά.