Παρέα καρχαρίες και σαλάχια στις Μαλδίβες κολύμπησε στα τέλη του Ιανουαρίου μια Θεσσαλονικιά «γοργόνα».
Ο λόγος για τη Χαρίκλεια Μαρή, μια νεαρή ιδιοκτήτρια της πρώτης Ακαδημίας Γοργόνων στην Ελλάδα (Thessaloniki Mermaid Academy) και padi mermaid instructor, που βρέχει στις Μαλδίβες και «σύστησε» τις Θεσσαλονικιές γοργόνες στην εξωτική περιοχή.
«Από την επιφάνεια διακρίναμε τα πτερύγια των καρχαριών ή όπως τους αποκαλούν εδώ των "γατών της θάλασσας" και το πλήρωμα μας ενημέρωσε πως είναι ώρα να κολυμπήσουμε μαζί τους. Όπως μαθαίνουμε στην PADI, ως άνθρωποι απαγορεύεται να αγγίζουμε τη θαλάσσια ζωή και το ίδιο μας συμβούλεψαν και οι ντόπιοι. «Αν σας αγγίξουν, μείνετε ήρεμοι, απλώς σας εξερευνούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χαρίκλεια Μαρή, μιλώντας για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.
Όπως σημειώνει, η αίσθηση του να κολυμπάς με καρχαρίες και κάθε είδους θαλάσσια ζωή είναι απερίγραπτη και για όσους αναρωτιούνται αν αυτό ήταν επικίνδυνο κι αν νιώθει όποιος το τολμά πανικό ή φόβο, η εκπαιδεύτρια γοργόνων σημειώνει ότι η ηρεμία και ο σεβασμός απέναντι στα πλάσματα αυτά, ειδικά όταν εισέρχεται κάποιος στο δικό τους περιβάλλον, είναι τα βασικά στοιχεία για να μην προκληθεί κανένα άσχημο συναίσθημα.
«Ένιωσα αρχικά βαθιά συγκίνηση μόλις είδα τους καρχαρίες κάτω από το νερό. Πρώτα κολυμπήσαμε μαζί τους με τις μάσκες κι έπειτα ήταν ώρα να φωτογραφηθούμε με τις ουρές μας. Ένιωσα ακόμη καλύτερα κολυμπώντας με την ουρά της γοργόνας, που για μένα είναι πλέον ένα κομμάτι του εαυτού μου.
Δεν φοβήθηκα καθόλου και για να είμαι ειλικρινής ανυπομονούσα να μπω στο νερό. Μάλιστα ήμουν η τελευταία που βγήκα από τη θάλασσα! Αυτό που ήταν φανταστικό είναι πως οι καρχαρίες ήταν πολύ λίγοι σε κάποιους άλλους, αλλά όταν ήταν η σειρά μου έρχονταν περισσότεροι και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην ενέργεια που εκπέμπουμε ως γοργόνες, αφού πιθανότατα αντιλήφθηκαν πως τους ήθελα κοντά μου», σχολίασε η κα. Μαρή.
Μάλιστα, το ταξίδι της Χαρίκλειας Μαρή που εκπαιδεύει γοργόνες και κάνει μαθήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με γυναίκες και άνδρες να φορούν τις ουρές και να μαθαίνουν να κολυμπούν με το μονοπέδιλο, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναδείξει το Mermaiding και να δημιουργηθεί υλικό για τις δράσεις της ακαδημίας και άλλων σχολών γοργόνων της Ευρώπης.