Λύσεις απαιτούνται όσο αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλονίκης. Πάρα πολλές ανάγκες έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης για την κατάσταση που επικρατεί επισήμανε: «Οι νέες δημοτικές αρχές και οι αντιδήμαρχοι αθλητισμού να ασχοληθούν δυναμικά για την ανάπλαση των γηπέδων, των βοηθητικών χώρων (αποδυτηρίων ποδοσφαιριστών, διαιτητών και περιφράξεων) και την αντικατάσταση των ταπήτων, είτε των προβολέων του φωτισμού. Εχουμε κάνει τις υποδείξεις μας και με τη λήξη της περιόδου θα κάνουμε τις προτάσεις μας για κάθε γήπεδο.
Τα γήπεδα μετά τα χρόνια των μνημονίων έχουν πέσει σε τριτοκοσμική κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει δυναμική παρέμβαση από την πολιτεία και την περιφέρεια. Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Στο νέο σχέδιο του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι και συνολικά να δεσμευτούν χώροι για τη δημιουργία νέων γηπέδων και τα υπάρχοντα να αναπλαστούν με όρους ασφαλείας. Είναι δύσκολη η χρονιά με τα 100 χρόνια της ΕΠΣΜ αλλά πρέπει να γίνουν και αυτές οι παρεμβάσεις. Λύσεις μπορούν να βρεθούν, αν υπάρχει θέληση. Δεν γίνεται πάντα ο αθλητισμός να είναι τριτοτέταρτο θέμα για τους δήμους. Το νέο ΕΣΠΑ τρέχει, χρήματα μπορούν να βρεθούν και από την Περιφέρεια.
Θα πρέπει να κατοχυρωθούν χώροι στον δήμο Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Να προχωρήσει το γήπεδο στη Νέα Ελβετία 11Χ11, όπως και στο υπό παραχώρηση γήπεδο στο «Αλατίνη», για ένα γήπεδο και με κερκίδες. Στην περιοχή των Λαχανόκηπων στα δυτικά μπορεί και εκεί να γίνει ένα γήπεδο 11Χ11. Πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γήπεδα 6Χ6 ή 7Χ7. Αν δεν μπορούν να κάνουν γήπεδα 8Χ8 ή 9Χ9, να μην κάνουν. Το μεγάλο γήπεδο μπορεί να γίνει μικρό, το μικρό δεν γίνεται μεγάλο.
Στην Καλαμαριά πρέπει να γίνει πλαστικό το γήπεδο του Φοίνικα και συνολική ανάπλαση αλλά και να παραχωρηθούν στον δήμο τα γήπεδα του Αγίου Γεωργίου και της ΑΕ Κρήνης για να προχωρήσουν οι αναπλάσεις και εκεί. Υπάρχει θέμα με το γήπεδο του Αριστοτέλη λόγω του Μετρό. Μια λύση είναι ότι θα μπορούσε να πάρει ένα κομμάτι από το ορφανοτροφείο που γειτνιάζει. Θα πρέπει να λήξουν όλα αυτά τα ζητήματα της διασπάθισης των γηπέδων, ανήκει στον τάδε φορέα κλπ. Δεν μιλάμε για να χτιστεί κάτι, αλλά για την αξιοποίηση επιφάνειας με όφελος προς την κοινωνία και τον αθλητισμό. Ενα ακόμη γήπεδο μπορεί να γίνει στο στρατόπεδο Κόδρα.
Θα δώσει ανακούφιση σε πάρα πολλά σωματεία. Είναι πολλαπλά τα οφέλη που προσφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, στο κομμάτι της διαπαιδαγώγησης μέσα από το παιχνίδι, στο κομμάτι της παιδείας, της συνεργασίας των παιδιών, στη θωράκιση της υγείας τους».