Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στα εστιατόρια και τις ταβέρνες όταν πηγαίνουμε για φαγητό. Ειδικά τις φορές που πεινάμε πολύ, η έλευση του ψωμιού αποτελεί… σανίδα σωτηρίας μέχρι να έρθουν τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα.
Αυτή η συνήθεια, όσο απολαυστική και αν είναι κρύβει από πίσω ένα… μυστικό, το οποίο -σύμφωνα με ένα βίντεο που έχει viral στο TikTok– κρύβει από πίσω του ένα όχι και τόσο αθώο μυστικό.
Στο εν λόγω βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια προβολές, η TikToker εξηγεί πως η τακτική να «προσφέρουν» ψωμί τα εστιατόρια δεν είναι απλή γενναιοδωρία.
Αντίθετα, πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση με οικονομικό κίνητρο, αφού έχει σκοπό να «οδηγήσει» τους πελάτες στο να καταναλώσουν περισσότερο και τελικά να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.
Η Denise τονίζει ότι η παρουσία ψωμιού στην αρχή της γευστικής σας εμπειρίας σε μια ταβέρνα δεν είναι μια πράξη καλής θέλησης, αντίθετα, είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη τακτική για να διεγείρει την όρεξή σας και να σας οδηγήσει σε επιπλέον παραγγελίες.
Μόλις καθίσετε, τοποθετείται μπροστά σας ένα μενού, μαζί με το δελεαστικό μπολ με το ψωμί, λέει και συμπληρώνει πως καθώς μελετάτε το μενού, είναι πολύ πιθανό (αν όχι δεδομένο) να ενδώσετε στο ψωμί.
Τη στιγμή που ενδίδετε στο ψωμί, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας αυξάνονται. Αυτή η φυσιολογική αντίδραση πυροδοτεί το αίσθημα της πείνας, οπότε παραγγέλνετε περισσότερα από αυτά που στην πραγματικότητα θα θέλατε. Με αυτόν τον τρόπο το μαγαζί έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και συνεπώς περισσότερα έσοδα.
πηγή: in.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook