Επιστήμονες στη Γερμανία διαπίστωσαν πως οι ασθενείς με Covid-19 που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό εμφανίζουν συμπτώματα που δεν αναφέρονταν νωρίτερα από τις Αρχές.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γερμανός επιδημιολόγος Χέντρικ Στρικ, σημείωσε πως μεγάλο μέρος όσων νοσούν από τον νέο κορωνοϊό παρατήρησαν έντονη απώλεια όσφρησης και γεύσης, ενώ η διάρροια παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι πίστευαν ως σήμερα οι Αρχές. 2 στους 3 ασθενείς από τον κορωνοϊό δήλωσαν απώλεια γεύσης και όσφρησης
Στις γενικές κατευθυντήριες των υγειονομικών Αρχών τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή. Ωστόσο, ο Γερμανός επιδημιολόγος έρχεται να προσθέσει νέα συμπτώματα.
Η Γερμανία έχει ανακοινώσει 7.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. «Σχεδόν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο και 2 στους 3 περιέγραψαν απώλεια όσφρησης και γεύσης η οποία και διαρκεί για αρκετές ημέρες» σημειώνει ο Στρικ. «Είναι τόσο έντονη (η απώλεια όσφρησης) που μια μητέρα δεν μπορούσε να μυρίσει την πάνα του μωρού της. Άλλοι δεν μπορούν να μυρίσουν το σαμπουάν και το φαγητό άρχισε να είναι άγευστο»
«Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πότε τα συμπτώματα αυτά θα εμφανιστούν, αλλά πιστεύουμε πως συμβαίνει λίγο διάστημα μετά την μόλυνση» από τον κορωνοϊό. Ο Γερμανός επιδημιολόγος επiσήμανε επιπλέον πως η διάρροια είναι πιο συνηθισμένη από ό, τι πίστευαν οι επιστήμονες ως σήμερα. «Η διάρροια εμφανίστηκε στο 30% των ασθενών, το οποίο είναι πολύ πιο σύνηθες από ό, τι πιστεύαμε πριν», είπε.
Ο Γερμανός επιδημιολόγος αναφέρθηκε και στη δραματική κατάσταση που επικρατεί πλέον στην Ιταλία. Όπως είπε, οι υγειονομικές Αρχές στην χώρα επικεντρώνουν στα βαριά περιστατικά. «Και στην Κίνα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε ραγδαία στην αρχή, αλλά όχι και ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί και εκεί επικέντρωναν περισσότερο στους θανάτους. Πλέον, η κατάσταση έχει αντιστραφεί, γιατί γίνονται πολλά περισσότερα τεστ», είπε.
Ο ΠΟΥ απηύθηνε έκκληση πριν από δύο μέρες στις χώρες να κάνουν προσπάθειες ώστε να αυξηθούν τα τεστ για τον κορωνοϊό στους πολίτες τους. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, αυτό θα είναι το «κλειδί» ώστε να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η πανδημία.
«Στην έρευνα αυτή, διαπιστώθηκε πως και τα παιδιά προσβάλλονται από τον κορωνοϊό το ίδιο συχνά με τους ενήλικες, αλλά εκδηλώνουν πιο ήπια ή και καθόλου συμπτώματα», σημείωσε τέλος ο Γερμανός επιστήμονας.
Πηγή: iefimerida.gr