Έξω φρενών φαίνεται ότι έχει γίνει ο Έλον Μασκ με τη συνεχιζόμενη τηλεργασία των στελεχών της Tesla.
O πλουσιότερος – παρά τη συρρίκνωση φέτος της περιουσίας του - άνθρωπος του κόσμου μετείχε σε κουβέντα στο Twitter για την επιστροφή στα γραφεία εξηγώντας ένα e-mail που φέρεται να έστειλε χθες στα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Κάτω από τη γραμμή θέματος «η εργασία εξ’ αποστάσεως δεν είναι πλέον αποδεκτή», ο Μασκ έγραψε ότι «όποιος επιθυμεί να εργαστεί εξ’ αποστάσεως θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα, ειδάλλως να φύγει από την Tesla. Κι αυτό είναι λιγότερο από εκείνο που απαιτούμε από τους εργαζομένους στα εργοστάσια».
Ο Μασκ συνέχισε σημειώνοντας ότι το γραφείο «πρέπει να είναι ένα κύριο γραφείο της Tesla, όχι ένα απόμερο υποκατάστημα, άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας, όπως επί παραδείγματι η θέση υπευθύνου για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου στο Φρίμοντ, αλλά να έχει το γραφείο του σε άλλη Πολιτεία».
Περίπου δύο εβδομάδες προτού ο επικεφαλής της Τesla και της SpaceX καταλήξει στη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, ο φίλος του, επιχειρηματίας της Silicon Valley, Κιθ Ραμπουά αναφέρθηκε στο Twitter σε ένα περιστατικό αποκαλυπτικό για το στυλ μάνατζμεντ του Μασκ.
Σε εγκαταστάσεις της SpaceX ο Μασκ παρατήρησε κάποτε μια ομάδα ειδικευόμενων που χαζολογούσαν ενώ περίμεναν στην ουρά για καφέ και το θεώρησε «προσβολή στην παραγωγικότητα». Σύμφωνα με τον Ραμπουά ο Μασκ απείλησε με απόλυση όλους τους ειδικευόμενους αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο κι έβαλε κάμερες κλειστού κυκλώματος για να παρακολουθεί αν συμμορφώνονται.
Ο Ραμπουά έγραψε τον Απρίλιο ότι περιμένει «άγριο ξύπνημα» τους εργαζομένους στο Twitter, μια από τις πιο επιφανείς εταιρείες που επιτρέπουν τη μόνιμη τηλεργασία. Και το e-mail που φέρεται να έστειλε ο Μασκ στα στελέχη της Tesla δείχνει ότι η πολιτική του Twitter στο συγκεκριμένο θέμα θα αλλάξει, όταν αναλάβει εκείνος τα ηνία του.
Πηγή: iefimerida.gr