Ζήσης: «Μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη-Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουμε για τους Ολυμπιακούς»

Metrosport Team12 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε μπασκετμπολίστας και πλέον μάνατζερ της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, Νίκος Ζήσης, μιλώντας για το φιλικό της «γαλανόλευκης» κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο,  που πρόκειται να διεξαχθεί στο Κλειστό γήπεδο Πυλαίας την Τρίτη 16/07. Μεταξύ άλλων, στάθηκε και στους στόχους της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 


Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, μίλησε για την απόφαση της Εθνικής να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το φιλικό κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο: «Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την τελευταία φορά που ήμασταν στην Θεσσαλονίκη, τότε είχαμε παίξει τον πρώτο μας αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου. Εκείνο ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από 20 χρόνια.

 Είναι πολύ σημαντικό να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την Εθνική μας ομάδα οι Θεσσαλονικείς και γενικότερα οι άνθρωποι από τη Βόρεια Ελλάδα. Η Εθνική μας άλλωστε είναι αυτή που ενώνει όλους τους Έλληνες.

 Το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες . Δυσκολευτήκαμε στην εύρεση αντιπάλων, γιατί όλοι είχαν κάνει τα προγράμματά τους και οι περισσότερες ομάδες είχαν προκριθεί εδώ και ένα χρόνο. Οπότε είμαστε διπλά χαρούμενοι που θα παίξουμε με έναν καλό αντίπαλο και θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη».

Για το γεγονός πως η φιλική αναμέτρηση έγινε πολύ γρήγορα sold out: «Μας κάνει πολύ χαρούμενους, είναι κάτι που το έχουν κερδίσει τα παιδιά. Πάντα τα δίνουν όλα, παίζουν για τη φανέλα. Και η φετινά ομάδα το έχει αποδείξει αυτό και με το παραπάνω. Με την καθοδήγηση του κόουτς και του τεχνικού επιτελείου, την θέλησή τους και την αυταπάρνησή τους, έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους, να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς. Πολλές φορές έφτασαν κοντά, αλλά φέτος το κατάφεραν. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι μια μεγάλη υπόθεση. Το να βλέπεις την έμπρακτη αγάπη του κόσμου και να εξαφανίζονται τόσο άμεσα τα εισιτήρια, εν μέσω καύσωνα και καλοκαιριού, είναι κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε όλους ξεχωριστά. Και σε διπλάσιο γήπεδο να ήταν, πάλι θα το γέμιζαν. Περιμένουμε την Τρίτη να είναι κοντά μας»

Για το πόσο αγαπάει η Θεσσαλονίκη τις Εθνικές ομάδες: «Εγώ έπαιξε 15 χρόνια στην Εθνική, αλλά δεν είχα ούτε ένα επίσημο ή φιλικό παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα, αγαπάει πολύ το μπάσκετ. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, το να έρχεται η Εθνική ομάδα εκεί είναι ξεχωριστό! 

Τέλος, για τον στόχο της Εθνικής στους Ολυμπιακούς αγώνες, τόνισε πως: «Έχουμε σχεδόν 15 ημέρες μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες, θεωρούμε ότι υπάρχει ένα εύλογο διάστημα, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι βήμα- βήμα. Να έχουν υγεία οι παίκτες, γιατί θα έχουμε πολλές προπονήσεις, και από εκεί και πέρα θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Ένα είναι το σίγουρο, και η υπόσχεση που δίνουμε σε όλο τον κόσμο, ότι η ομάδα θα τα δώσει όλα για να πετύχει τον επόμενό της στόχο, να περάσει τα προημιτελικά του τουρνουά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.