Washington Post: «Παράνομος μετανάστης στις ΗΠΑ ο Έλον Μασκ»-Πώς απαντά ο ίδιος

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2024

Ο Έλον Μασκ εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα παράνομα στις ΗΠΑ, αφότου εγκατέλειψε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που αντιπαραβάλλει το επεισόδιο με τις αντιμεταναστευτικές απόψεις του νοτιοαφρικανού πολυεκατομμυριούχου.

 Το αφεντικό της Tesla και της SpaceX, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες υποστήριξε την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για μια δεύτερη προεδρία, ενώ προώθησε στο X την αντίθεση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο στα «ανοιχτά σύνορα», είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι η μετάβασή του από φοιτητής σε επιχειρηματίας ήταν μια «νομική γκρίζα ζώνη».

 Όμως η Washington Post με δημοσίευμά της ανέφερε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν σχεδόν βέβαιο ότι εργαζόταν στις ΗΠΑ χωρίς σωστή άδεια για ένα διάστημα το 1995, αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να εργαστεί στην πρώτη του εταιρεία, τη Zip2, η οποία πωλήθηκε για περίπου 300 εκατ. δολάρια τέσσερα χρόνια αργότερα.

Η απάντηση του μεγιστάνα

Από την πλευρά του ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας διέψευσε σήμερα το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας, λέγοντας ότι του επετράπη να εργάζεται νόμιμα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

«Ήμουν με βίζα J-1 που μετατράπηκε σε H1-B», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter. Η βίζα J-1 Exchange Visitor αφορά αλλοδαπούς φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ενώ η βίζα H1-B δίνεται για προσωρινή απασχόληση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.