Βόλος: Αδιανόητα βίντεο με τα νεκρά ψάρια- Κάλυψαν την θάλασσα!

Metrosport Team28 Αυγούστου 2024

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες από την ακτογραμμή του Βόλου, με τους κατοίκους της πόλης να είναι αναγκασμένοι να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια αποτρόπαια - αλλά και εκ των πραγμάτων ανθυγιεινή- εικόνα, με δεκάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια. 


Περιοχές όπως η Αγριά, οι Αλυκές, η Κριθαριά αλλά και η Νέα Αγχίαλος έχει γεμίσει από τα νεκρά ψάρια, τα οποία αποτελούν ξεκάθαρα μια τεράστια υγειονομική βόμβα, απειλώντας τη δημόσια υγεία!

Η δυσοσμία είναι έντονη και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι μεγάλη από τους κατοίκους που δεν έχουν συναντήσει ξανά ανάλογο φαινόμενο. Μάλιστα, για το θέμα έχει ξεκινήσει και εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρωτοφανούς γεγονότος από τον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα η οποία ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου υπό την εποπτεία Εισαγγελέα, θα γίνει σε ειδικά εργαστήρια, όπου θα μεταφερθούν τα δείγματα που θα ληφθούν από τα νεκρά ψάρια και από τις εκβολές της Λίμνης Κάρλας στο Βόλο, για να βρεθεί η αιτία θανάτου. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από την ποιότητα του νερού, θα εξεταστεί και η πιθανότητα να έχει εισχωρήσει κάποια ουσία στον οργανισμό των ψαριών.

@ploiarxoc Τσιπουράκι με ή χωρίς 🤣 #fyp #fy #foryou #foryoupage #volos #voloscity #greek #greektiktok #greece #tiktokgreece #mpesfypgamw #trend ♬ Sa - sa - Bilhan Latifov

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα με θέμα την περισυλλογή των νεκρών ψαριών από τον Παγασητικό κόλπο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παρουσία εκπροσώπων εμπλεκόμενων φορέων στην οποία θα συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σήμερα στις 10:00 αναμένεται η έλευση του πρώτου από ειδικά πλοία που μίσθωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπροστά από το χώρο του Λιμεναρχείου, το οποίο θα συνδράμει μαζί με τα επτά μεγάλα ιδιωτικά αλιευτικά και τους εργολάβους που από χθες συμμετέχουν στην επιχείρηση της Περιφέρειας Θεσσαλία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.