Βαλκάνης: «Ο Κωνσταντέλιας δούλεψε πολύ στο Βέλγιο, έφυγε με άλλη νοοτροπία»

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Μιχάλης Βαλκάνης και μίλησε για την παρουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού με 0-3 στη Νίκαια. Παράλληλα, μίλησε και για το διάστημα στο οποίο συνεργάστηκε μαζί του στην Έουπεν, τονίζοντας ότι ο δανεισμός του στον βελγικό σύλλογο τον βοήθησε πολύ.

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Βαλκάνης δήλωσε:

Για τον Κωνσταντέλια: «Είναι ωραίο που έγινε αυτό. Όχι επειδή είχα τον παίκτη και στο Βέλγιο αλλά χαίρομαι γιατί μιλάμε για ελληνόπουλο και ταλέντο. Όλη η Ελλάδα πρέπει να το κοιτάξει αυτό. Γιατί παίζουν τόσοι πολλοί ξένοι στην Ελλάδα που δεν κάνουν τη διαφορά. Νομίζω ότι όλοι οι σύλλογοι πρέπει να δουν πως παίζει ο Κωνσταντέλιας στον ΠΑΟΚ και να δώσουν ευκαιρίες σε παιδιά από τις ακαδημίες τους. Στο Βέλγιο τον ήξερα ως ταλέντο όχι ως χαρακτήρα. Τον γνώρισα τον καιρό που δούλεψα μαζί του. Η εμπειρία του ότι ήρθε στο Βέλγιο τον βοήθησε πάρα πολύ. Είναι και οι προπονήσεις που συναναστρέφεσαι άλλους παίκτες, φεύγεις από την οικογένεια, μιλάς άλλη γλώσσα. 

Έφυγε με άλλη νοοτροπία, τον βοηθήσαμε να καταλάβει ότι είναι ταλέντο αλλά και πως θέλει δουλειά. Δούλεψε πολύ στο Βέλγιο. Στις προπονήσεις οι μετρήσεις έδειχναν ότι ήταν από τους πρώτους. Το πρωτάθλημα Βελγίου είναι πολύ δυνατό, είναι σαν την Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία. Μπήκε σε κάποια ματς αλλαγή, σε άλλα έπαιξε από την αρχή. Τα ταλέντα πρέπει να τα βάλεις στην κατάλληλη στιγμή ώστε να πάρουν την εμπειρία, να κάνουν τα λάθη τους, να τους βοηθάμε με αυτά, να πάρουν εμπειρίες. Ο Κωνσταντέλιας είναι επιθετικογενής παίκτης, μπορεί να περάσει 1-2 παίκτες και να κάνει την τελική πάσα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα το δούμε στο μέλλον, θέλει υπομονή και παιχνίδια. Σε μια ομάδα πρωταθλητισμού μπορεί να είχε παραπάνω ματς από μια ομάδα που παίζει κλειστά. Όμως η εμπειρία του στο Βέλγιο τον βοήθησε πολύ.

Μπορεί να μπαίνει προς τα μέσα με την ταχύτητα που έχει με την μπάλα. Γιατί άλλη η ταχύτητα χωρίς την μπάλα και άλλη με την μπάλα. Κι εμείς τον βάζαμε αριστερά εξτρέμ είναι πιο μικρόσωμος και έχει πιο πολύ χρόνο στη μπάλα. Όσο μεγαλώνει θα παίζει πιο ελεύθερα και θα κάνει κι άλλα πράγματα».

Ποιον μπορεί να μοιάσει ο Κωνσταντέλιας: «Τα τελευταία χρόνια ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στην Ελλάδα ήταν ο Φορτούνης. Το έδειξε και στην Εθνική που ανά πάσα στιγμή με μια πάσα ή μία ενέργεια να βγάλει το γκολ. Στη Μολδαβία που δυσκολευόμασταν, με ένα ξερό σουτ από μακριά έκανε το γκολ. Αυτό μπορεί να το έχει ο Κωνσταντέλιας. Θα έχει και μεταπτώσεις αλλά χρειάζεται πίστωση χρόνου και να τον βοηθάνε όταν δεν θα είναι καλά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.