Τσιώλης: «Χρυσή ευκαιρία για τον Άρη να τερματίσει πρώτος»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πολύπειρος προπονητής, Σάκης Τσιώλης σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Βικτόρια Πλζεν. Παράλληλα, στάθηκε στις αλλαγές των Τισουντάλι και Τσάλοφ ενώ έκανε τις δικές του εκτιμήσεις και για την έκβαση του ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό. Τέλος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5:Που οφείλεται η μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού: «Φαινόταν από την αρχή ότι ποιοτικά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο. Απλά πάει με το μοτίβο που πάει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τα ευρωπαϊκά είναι διαφορετικά. Τακτικά ίσως θα πρέπει να προσαρμόζεται αλλιώς στο ελληνικό πρωτάθλημα και αλλιώς στα ευρωπαϊκά. Να κοντρολάρει περισσότερο το παιχνίδι. Τρώγοντας γκολ μετά αρχίζει και έχει προβλήματα. Αυτό πρέπει να προσέξει»

Για τη κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου: «Φαινόταν καθαρά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος ποιοτικά. Όμως έφαγε αυτά τα δυο γκολ και εκεί μετά φάνηκαν τα προβλήματά του».

Για το αν έπαιξε ρόλο το ότι η αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες: «Η είσοδος του Μπάμπα ήταν πολύ καταλυτική, είναι πολύ καλός και στο χώρο του κέντρου αλλά και στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης βαρόμετρο.

Επίσης, ήταν η ανάγκη να πάρει το παιχνίδι πάνω του μετά το 0-2. Αν είχε 3-4 λεπτά ακόμη μπορεί και να έπαιρνε το παιχνίδι. Αλλά έπρεπε από την αρχή να μπει πιο σφιχτά, να έχει το σκεπτικό να μην φάει πρώτος γκολ για να μπορεί να ελέγξει το παιχνίδι».

Για το αν έκανε καλά ο Λουτσέσκου που έβαλε στο παιχνίδι τους Τισουντάλι και Τσάλοφ: «Καλά έκανε και τους έβαλε μετά την αποβολή. Αλλά θα ήταν ρίσκο, αν έβαζε δύο σέντερ φορ, γιατί αδυνατίζεις κάπου αλλού. Θα έπρεπε να έχει δουλέψει πάνω σε αυτό το σύστημα. Αλλά μετά την αποβολή του παίκτη, ήταν πολύ καλή κίνηση.

 Με τον Μπράντον Τόμας όμως στην κορυφή, ελευθερώνεται και ο Κωνσταντέλιας και ο Ζίβκοβιτς. Με αυτούς του δυο γίνεται πιο αργή η επίθεση. Όμως είναι καλοί μέσα στην περιοχή για να δημιουργήσουν καταστάσεις. Πάντως είναι σίγουρο πως εγώ προτιμώ τον Μπράντον Τόμας!».

Για το Παναθηναικός - Άρης τόνισε πως: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον Άρη να τερματίσει  στον πρώτο γύρο πρώτος. Αν κατορθώσει να πάρει το διπλό μέσα στον Παναθηναϊκό, είναι στο χέρι του να διαχειριστεί τα 3-4 παιχνίδια που απομένουν και να τερματίσει πρώτος, είναι μεγάλη υπόθεση.

Πιστεύω έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες ο Άρης από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει πολλά προβλήματα , πίεση και άγχος. Ο κόσμος αναπολεί τον προηγούμενο προπονητή και δεν ξέρουμε αν ο Αλόνσο θα είναι στο πάγκο σε αυτό το παιχνίδι. Από τους παράγοντες τα περιμένεις όλα, ειδικά μετά την εμφάνιση κόντρα στη Τσέλσι. Το βλέπω δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αλλάξει το κλίμα. Ο Παναθηναικός χρειάζεται πάσα θυσία την νίκη. Ο Άρης όμως έχει την ομάδα για να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό».

Για την πορεία του Ηρακλή: «Είναι μια καινούρια ομάδα που θέλει τον χρόνο της, αλλά χάθηκαν κάποιοι βαθμοί και θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερη θέση. Θέλω να πιστεύω πως όσο περνάει ο χρόνος, θα γιγαντώνεται ο Ηρακλής. Θέλω να πιστεύω πως γυρίζοντας στο Καυταντζόγλειο θα είναι αλλιώς η ομάδα. Στα play off τα πράγματα θα είναι αλλιώς, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει. Αν και φαίνεται πως η Λάρισα είναι το ακλόνητο φαβορί».

Τέλος, για την ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάλμε: «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η εμφάνιση, όχι μόνο η νίκη. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι κρατά το στιλ παιχνιδιού και την προσωπικότητα που έχει από την περσυνή επιτυχία του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.