Τσάλοφ: Εκτός τελικής επιλογής της εθνικής Ρωσίας, κερδίζει χρόνο για προσαρμογή στον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός10 Οκτωβρίου 2024

Στο στάδιο «Λεβ Γιασίν» της Ντιναμό στην Μόσχα, η εθνική ομάδα της Ρωσίας θα κάνει ανοιχτή προπόνηση για το κοινό σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, μεταξύ των 23 παικτών που έχει συμπεριλάβει στις τελικές κλήσεις ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαλερί Καρπίν δεν βρίσκεται ο Φέντορ Τσάλοφ που ήταν αρχικά στους 42 της προεπιλογής.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ενημερώσει στο σχετικό θέμα με τις υποχρεώσεις των διεθνών ότι «ο Φεντόρ Τσάλοφ ενσωματώνεται στην Εθνική Ρωσίας για φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου», ωστόσο, χθες ο επιθετικός του Δικεφάλου εθεάθη να κάνει βόλτα με τον σκύλο του στην περιοχή της Παναγίας, στην καβάλα.

Τι είναι αυτό που άλλαξε το πρόγραμμα του 26χρονου επιθετικού που προφανώς θα αρχίσει από σήμερα προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ;

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Metrosport.gr, ο δημοσιογράφος της ρωσικής ιστοσελίδας «Sport Express», η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με εκείνη του Πακιστάν και έτσι δεν μπόρεσε να κλειστεί κάποιο φιλικό (θυμίζουμε ότι η Ρωσία είναι αποκλεισμένη από την UEFA και την FIFA). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι προπονήσεις να περιοριστούν σε τρεις μέρες, από την Δευτέρα μέχρι και σήμερα και στην συνέχεια το προπονητικό καμπ ολοκληρώνεται.

Ο Βαλερί Καρπίν αποφάσισε να μην καλέσει περισσότερους παίκτες και έτσι περιορίστηκε σε παίκτες που παίζουν στο ρωσικό πρωτάθλημα, με μία εξαίρεση Ρώσου διεθνή από το εξωτερικό, του Αλεξάντερ Γκολόβιν της Μονακό που εκφράστηκε με πολύ καλά αισιόδοξα λόγια για την συνεργασία του Τσάλοφ με τον ΠΑΟΚ.

Στην μη κλήση του Τσάλοφ στην τελική λίστα της εθνικής Ρωσίας, ρόλο έπαιξαν και οι μέτριες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ, αλλά όπως μας μετέφερε ο Ρώσος δημοσιογράφος, από τα στελέχη της εθνικής Ρωσίας υπάρχει η αισιοδοξία ότι μέσα στον Οκτώβριο, ο 26χρονος φορ θα αρχίσει να σκοράρει με καλή συχνότητα στα παιχνίδια του Δικεφάλου.

Το θετικό της εξέλιξης είναι ότι ο Τσάλοφ που ως τώρα έχει σημειώσει ένα γκολ (αυτό στον Βόλο) σε 11 εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ και έχει δείξει ότι χρειάζεται και άλλο χρόνο προσαρμογής, θα δουλέψει από την αρχή των προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα και ο Λουτσέσκου θα μπορέσει να του περάσει ακριβώς την φιλοσοφία παιχνιδιού που θέλει.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.