Τρεις βαθμοί, εντυπωσιακός ο Τάϊσον, στα κέρδη και τα γκολ Μουργκ, Σαμάτα

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Σεπτεμβρίου 2023

Τρία γκολ, δύο δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, καλή απόδοση, τρεις βαθμοί. Όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, που πηγαίνει με πολύ καλή ψυχολογία και φιγουράροντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που θα αποτελέσει ένα πρώτο αξιόπιστο δείγμα για τις φετινές δυνατότητές του και τις προοπτικές του στο Πρωτάθλημα. Στα κέρδη, πέρα από τους τρεις βαθμούς, τα γκολ ψυχολογίας που πέτυχαν ο Μουργκ και ο Σαμάτα, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση του Τάισον, που στα 35 του διατηρεί ακόμη και τη δεξιοτεχνία και την ταχύτητά του, τα προσόντα δηλαδή που τον βοήθησαν να διαγράψει μια πολύ όμορφη καριέρα.

Ο Βόλος έτσι κι αλλιώς δεν ήταν αξιόμαχος αντίπαλος, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήταν υποχρεωμένος να παίξει χωρίς τέσσερις βασικούς και με κανέναν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς να μην είναι κανονικός στόπερ. Έτσι, το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να μετουσιώσει σε γκολ την ανωτερότητά του.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, που ήταν εντελώς ανούσιο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και άρχισε να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με κινητήριο μοχλό έναν εντυπωσιακό Τάισον και συμπαραστάτη τον Ζίβκοβιτς.

Ο Βραζιλιάνος ήταν που έχασε την πρώτη ευκαιρία με ένα κοντινό σουτ του απέκρουσε με τα πόδια ο Παπαδόπουλος. Μετά η τύχη έδειξε να συμμαχεί με τον αδύναμο. Από σέντρα του Σέρβου, η κεφαλιά του Σβαμπ πήγε στο δοκάρι και ο Τσιγγάρας στην επαναφορά της μπάλας έχασε το άχαστο. Λίγο μετά, από πάσα πάλι του Σέρβου ένα πολύ ωραίο σουτ του Σάστρε βρήκε κι αυτό δοκάρι, αλλά δεν ήταν δυνατό να αντέξει μόνο με την εύνοια της τύχης ο Βόλος. Σούπερ εκτέλεση φάουλ από τον Βραζιλιάνο, ωραία καρφωτή κεφαλιά του Κουλιεράκη και 1-0, παρά το γεγονός ότι ο VARίστας Μανούχος είδε κάτι... μόνο αυτός και ανάγκασε τον Σιδηρόπουλο να πάει στην οθόνη. Μάλλον η πέτρα του (υποτιθέμενου μόνο από τον Μανούχο) σκανδάλου ήταν ο Εκόνγκ, αλλά, πολύ φυσιολογικά, ο Σιδηρόπουλος είδε ξεκάθαρα ότι δεν μετείχε καθόλου στη φάση. Ύστερα, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε η μαγική στιγμή. Από απόκρουση-πάσα του Σβαμπ, έφυγε ταχύτατα μπροστά ο 35χρονος Τάισον, διένυσε 60 μέτρα, λίγο πριν τη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα προς την εστία και εκεί ήρθε και την έστειλε στα δίχτυα με υπέροχη προβολή που καθόλου εύκολη δεν ήταν, ο Μουργκ, έχοντας ακολουθήσει τον Βραζιλιάνο και έχοντας τρέξει 70 μέτρα! Είναι από τις περιπτώσεις που την αποθέωση για ένα γκολ τη δικαιούνται δύο παίκτες ταυτόχρονα.

Το πράγμα έγινε ακόμη καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο με το πρώτο γκολ του Σαμάτα. Ο Τανζανός με ένα γλυκό πανέξυπνο κοντρόλ απέφυγε τον Παπαδόπουλο και με εξίσου γλυκό πλασέ “έγραψε” το 3-0, για να πέσουν όλοι οι συμπαίκτες πάνω του, να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν, ξέροντας ότι, επιτέλους, διώχνει μ' αυτό το γκολ το άγχος του να σκοράρει.

Μετά το 60' το ματς “έσβησε”, παρά τις αλλαγές διαχείρισης που έκανε ο Λουτσέκου. Χάθηκαν τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες από Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε δυνάμεις για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.