Τουρκία: «Άθλιο σχέδιο της Ελλάδας με 7 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου για τα τουρκικά UAV»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

«Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί 7 σταθμοί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου». Άθλιο… χαρακτηρίζεται σε τουρκικά δημοσιεύματα το σχέδιο της Ελλάδας με την τοποθέτηση επτά σταθμών ηλεκτρονικού πολέμου, εναντίον των τουρκικών UAV, με τους Τούρκους να κάνουν λόγο για «αλαζονική κίνηση εναντίον της Τουρκίας».
«Η Ελλάδα σχεδιάζει σοβαρά να καταρρίψει τουρκικά UAV»,
αναφέρει το yeniakit.com.tr. «Η Ελλάδα, που υποστήριξε το Ναυτικό των Σταυροφόρων στην Ερυθρά Θάλασσα με τη φρεγάτα Ψαρά, απογειώθηκε όταν κατέρριψε το βομβιστικό UAV των Χούθι στις 7 Ιουλίου 2024», τονίζεται. «Η Καθημερινή, η οποία ανέφερε ότι ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει μέχρι στιγμής 3 UAV των Χούθι, έγραψε ότι στην τελευταία επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που ονομάζεται Κένταυρος στη φρεγάτα», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.
«Η ελληνική εφημερίδα αναφέρει ότι τόσο τα Ψαρά όσο και η φρεγάτα Ύδρα, που επέστρεψε στην Αθήνα μετά την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, δοκίμασαν όπλα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών έναντι απειλών UAV», αναφέρεται.
Άλλα πολεμικά πλοία στην περιοχή εκτόξευσαν πυραύλους Aster που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την κατάρριψη drones και UAV, ωστόσο η εφημερίδα ισχυρίστηκε, ότι «η ελληνική φρεγάτα εκτόξευσε μια βολή μηδενικού κόστους σε σύγκριση με πυραύλους τύπου Aster. Το προσωπικό έχει ένα σύστημα που μπορεί να να εντοπίσει και να επέμβει σε εχθρικά UAV», σημειώνει το yeniakit.com.tr.
«Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί επτά σταθμοί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρέχοντας έγκαιρη προειδοποίηση και εμπλοκή για αμυντικούς σκοπούς έναντι μη επανδρωμένων αεροσκαφών», τονίζεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.