Τουλίκας για την κλήρωση με Μάλμε: «Την Άνοιξη θα έλεγα ΠΑΟΚ, τώρα είναι 60-40!»

Metrosport Team22 Ιουλίου 2024

Ο ατζέντης, Σπύρος Τουλίκας, γνώστης του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Πιόνε Σίστο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, αλλά κυρίως για τη Μάλμε, πιθανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για τον Σίστο αρκέστηκε να πει: «Δεν παρακολουθούσα πολύ το πρωτάθλημα Δανίας. Το επίπεδο είναι καλύτερο από της Σουηδίας και σε μισθούς και αγωνιστικά. Είναι 3-4 καλές ομάδες στη Δανία». 

Για τη Μάλμε υπογράμμισε: «Ιστορικά, στη Σκανδιναβία, στην κορυφή ήταν η Γκέτεμποργκ, μετά ήρθε η Ρόζενμποργκ από τη Νορβηγία και τώρα είναι η Μάλμε. Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι ο 2ος έχει και λιγότερα παιχνίδια. Εχει μόλις δύο ήττες. Ο προπονητής ήρθε πέρσι και κατέκτησε το πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική. Κάνει περίπατο φέτος. Εχει δύο ενδεκάδες. Είναι στην καλύτερή της περίοδο. Εχει 30-35 παίκτες που μπορούν να αποδώσουν.

Μπορεί να είναι και καλύτερη τώρα η Μάλμε από την ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του Champions League, παίζει καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αν μιλούσαμε για αγώνα την Άνοιξη θα έλεγα ΠΑΟΚ, τώρα είναι 60-40. Υπέγραψε ο Χαξαμπάνοβιτς από την Στόουκ. Ήταν καλή, αλλά ενισχύθηκε κιόλας. Ο Τελίν έχει βάλει 12 γκολ σε 15 ματς. Βγάζουν «φωτιά» στην επίθεση. Τελευταία φορά, πάντως, που έπαιξε σε ομίλους το Γιουρόπα Λιγκ δεν είχε ούτε μία νίκη.

Θέλει προσοχή από τον ΠΑΟΚ, έχει φουλ ρυθμό. Πέρασε δύο χρονιές από τα προκριματικά και μπήκε στους ομίλους, αποκλείοντας καλές ομάδες, όπως η Σάλτσμπουργκ». 

Αναφερόμενος στον κόσμο και στην πόλη τόνισε: «Το Μάλμε είναι μία πόλη που οι μισοί είναι ξένοι. Έχουμε αρκετά... θερμές καταστάσεις. Το γήπεδο είναι φουλ σε κάθε παιχνίδι και είναι καυτή έδρα. Δύσκολα περνάς από εκεί. Το σουηδικό ποδόσφαιρο με βάση τους αριθμούς σε εισιτήρια έχει ξεπεράσει την Ελλάδα. Πολλές ομάδες κάθε Κυριακή έχουν πάνω από 20.000 κόσμο. ΠΑΟΚτσήδες, βέβαια, υπάρχουν παντού, έχει και σύνδεσμο στο Χέλσινμποργκ και σίγουρα θα έρθουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.