Κόπα Αμέρικα: Σε ποιες περιπτώσεις θα βγαίνει η ροζ κάρτα

Metrosport Team22 Μαΐου 2024

Στο προσεχές Κόπα Αμέρικα οι ομάδες θα έχουν την επιλογή μιας πρόσθετης αλλαγής σε περίπτωση διάσεισης ή υποψίας τραύματος στο κεφάλι.

Μάλιστα, η αλλαγή στους κανόνες θα ισχύει και για τα άλλα τουρνουά που διοργανώνει η συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, μετά την έναρξη του Κόπα Αμέρικα, το οποίο διαρκεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι γεγονός πως αρκετές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί για τους τραυματισμούς στο κεφάλι, ζητώντας τη χρήση αλλαγών για λόγους διάσεισης. Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) έχει κατοχυρώσει αυτήν την αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από τον Μάρτιο, αλλά έχει αφήσει ανοιχτή στους διοργανωτές των αγώνων την εφαρμογή τους.

«Εκτός από τις πέντε αλλαγές ανά ομάδα που εγκρίνονται από τους κανονισμούς, μια πιθανή έκτη θα προστεθεί για τη φροντίδα της υγείας των παικτών», ανέφερε η CONMEBOL σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή είναι μια επιπλέον αλλαγή σε περίπτωση υποψίας τραυματισμού στο κεφάλι ή διάσεισης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενημερωθεί ο κύριος διαιτητής ή ο τέταρτος διαιτητής και θα χρησιμοποιηθεί ροζ κάρτα»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.