Το τραπέζι είναι στρωμένο για έναν και δεν χωράει η... Χαρτς

Δημήτρης Κανελλάκης31 Αυγούστου 2023

Ο δρόμος για τον ΠΑΟΚ είναι ορθάνοιχτος. Η ευκαιρία του για να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία αυτή την άκρως ουσιαστική παρουσία του στα προκριματικά του Conference League αυτό το καλοκαίρι και να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης, τεράστια.

Η αποψινή ρεβάνς με τη Χαρτς στην Τούμπα είναι το πιο κρίσιμο βήμα για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Οι οποίοι, βεβαίως, καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα ότι απόψε δεν επιτρέπεται κανένα λάθος, δεν επιτρέπεται να δώσουν κανένα δικαίωμα στους Σκωτσέζους, πρέπει να τελειώνουν τη δουλειά...

Το τραπέζι είναι στρωμένο για τον ΠΑΟΚ, για ένα... δείπνο που θα του εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη και την ευκαιρία να δείξει στην πορεία ότι είναι ικανός για ακόμη καλύτερα πράγματα από αυτά που έδειξε μέχρι τώρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από την Χαρτς. Αυτά τα είπαμε και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι, άλλωστε, στο πρώτο παιχνίδι, στο Εδιμβούργο.

Αυτή την ανωτερότητά του είναι απαραίτητο να πιστοποιήσει η ομάδα του Λουτσέσκου και απόψε στην Τούμπα. Για να το πετύχει, είναι απαραίτητο να διαθέτει κάποια στοιχεία.

Νομίζω ότι το βασικότερο στοιχείο είναι το... καθαρό μυαλό. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να καθίσει πάνω στο πλεονέκτημα που εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι, αλλά ούτε και να αγχωθεί φοβούμενος ότι μπορεί κάτι να μην πάει καλά στη διάρκεια του ματς.

Πιστεύω ότι θα είναι απόψε ένα ματς που θα παίξει μεγάλο ρόλο η τακτική και το πόσο καλά θα εφαρμόσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο γήπεδο όσα θα έχει σχεδιάσει ο προπονητής τους.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ στη διαχείριση του αγώνα δείξει ότι είναι καλά προετοιμασμένος, οι προϋποθέσεις για να πάρει αυτό που θέλει και μάλιστα εύκολα, θα δημιουργηθούν.

Όπως και να 'χει, στον ΠΑΟΚ ανήκει ο πρώτος λόγος. Αυτός είναι το φαβορί, αυτός είναι που κουβαλάει και το βάρος να αποδείξει ότι μπορεί αίσια να ολοκληρώσει αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιπέτεια.

Με προσοχή, όμως, χωρίς να υποτιμήσει τους Σκωτσέζους και χωρίς να τους αφήσει να αισθανθούν ότι υπάρχει χώρος και γι' αυτούς στο... στρωμένο τραπέζι που λέγαμε πιο πάνω.

Το τραπέζι δεν είναι για δύο και ο ΠΑΟΚ αναμένεται να το καταστήσει σαφές αυτό στην Χαρτς, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.