To ήθελε, το πίστεψε, το κυνήγησε και πέτυχε τεράστια νίκη ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Βασίλης Μάστορας27 Νοεμβρίου 2023

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με άδεια χέρια χθες από τη Θεσσαλονίκη, γιατί ο Αρης που τον αντιμετώπισε στο «Κλ. Βικελίδης» δεν είχε διάθεση να τον αφήσει για κάτι περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα του Ακη Μάντζιου πέτυχε χθες, κόντρα στα προγνωστικά, μία τεράστια νίκη. Ο Αρης το ήθελε αυτό το αποτέλεσμα, το πίστεψε και το κυνήγησε με πάθος. Κι όπως δήλωσε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «το κατέκτησε δίκαια».


Οι «κίτρινοι» νίκησαν γιατί ήταν κυρίως πνευματικά προετοιμασμένοι γι’ αυτόν τον αγώνα. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τον αντίπαλο, ο τρίτος ότι απέφυγαν τα μεγάλα λάθη στην άμυνα και ο τέταρτος, αλλά όχι και ο τελευταίος, ότι κατάφεραν στις επτά τελικές προσπάθειες να πετύχουν δύο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είχε διπλάσιες τελικές και μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά αυτά δεν δίνουν τίποτε. Παρόμοια στατιστικά είχε και ο Αρης φέτος σ’ άλλους αγώνες αλλά δεν πήρε το τρίποντο. Το πήρε όμως χθες πέρα για πέρα δίκαια γιατί προσέγγισε τον αγώνα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του και με μετρημένες τελικές. Γνωρίζοντας ότι υστερεί σε ποιότητα από τον Παναθηναϊκό, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, αλλά φρόντισε πολύ την μεσοαμυντική του συμπεριφορά. Οι «κίτρινοι» έβγαλαν πολλά ντουμπλαρίσματα όταν είχαν την μπάλα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στα όρια της περιοχής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τους έδωσαν πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις για γκολ, παρότι έχασαν κυρίως στο σ’ ημίχρονο πολλές δεύτερες μπάλες.

Για τον Αρη υπήρχαν περισσότεροι από έναν λόγοι να πετύχει το καλύτερο στον χθεσινό αγώνα. Ο κυριότερος για να κερδίσει και πάλι μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου του πείθοντας τον ότι παραμένει μέσα στο παιχνίδι των φετινών του διεκδικήσεων. Γιατί είναι άλλο να κερδίζεις το τελευταίο Ν.Π.Σ. Βόλο, έστω και εκτός έδρας και άλλο να κερδίζεις τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Αρης ξεκίνησε με τρία συν στην 11άδα. Ο Οντουμπάτζο που αποθεραπεύτηκε επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Φαμπιάνο στο κέντρο δίδυμο με τον Μπράμπετς και το καλό νέο ήταν επιστροφή του Ζαν Ζουλ στα χαφ. Η επιστροφή που έδωσε το δικαίωμα στον Μάντζιο να προωθήσει τον Νταρίντα πίσω από τον Μορόν. Ηταν η καλύτερη λύση από τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του. Μόνο που η επιλογή δεν αξιοποιήθηκε όσο και όπως έπρεπε από τους συμπαίκτες του. Η μπάλα έφτασε λίγες φορές στον Νταρίντα κι έτσι ο Αρης έχασε το πλεονέκτημα να αξιοποιήσει την ποιότητα του Τσέχου στην οργάνωση ορθολογικών επιθέσεων.

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα πίεσε ψηλά κι έβαλε δύσκολα στην μετάβαση του Αρη.

Υπήρχαν στιγμές που όταν οι αμυντικοί των «κίτρινων» είχαν την μπάλα προκειμένου να ξεκινήσουν επίθεση, έξι τουλάχιστον ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κινούνταν στο μισό του γηπέδου του Αρη.

Οι «πράσινοι» γινόταν περισσότερο πιεστικοί με το ανέβασμα των ακραίων Κότσιρα και Μλαντένοβιτς αλλά αυτό δημιουργούσε αμυντικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Οσες φορές λοιπόν ο Αρης κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα προς τους επιθετικούς δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Ο Σουλεϊμάνοφ και ο Παναγίδης ήταν οι πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες από αυτές.

Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μία ευκαιρία στο α’ ημίχρονο με τον Ιωαννίδη στην οποία έδωσε λύση ο Κουέστα.

Ο Αρης χθες είχε έναν ποδοσφαιριστή που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Αυτός ήταν ο Μορόν. Ο Ισπανός μάρκαρε, μοίραζε την μπάλα και άνοιξε το σκορ. Γκολ το οποίο δεν ήταν προϊόν γεμίσματος από συμπαίκτη του, αλλά της εμμονής του Ισπανού να πιέσει το Μπρινιόλι που ήταν κάτοχος της μπάλας, να τον υποχρεώσει να κάνει λάθος κι έτσι οι «κίτρινοι» να προηγηθούν. Ο Μορόν ήταν ο MVP του αγώνα, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και για όλη την υπόλοιπη αγωνιστική του συμπεριφορά.

Ο Αρης μπήκε με το αβαντάζ του 1-0 στο γήπεδο για το β’ ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Μπερνάρ και του Ιωαννίδη, αλλά η ομάδα του Μάντζιου πάντα εύρισκε τη λύση. Ετσι ο Παναθηναϊκός κράτησε την… υπεροχή και τις τελικές, αλλά ο Αρης πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Μενέντες. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Κατάφερε εκμεταλλευόμενος το κακό αμυντικό τρανζίσιον του Παναθηναϊκού, στο β’ ημίχρονο να δημιουργήσει ακόμη τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Αρης λοιπόν πέτυχε νίκη σε ντέρμπι που την είχε ανάγκη. Οι τρεις βαθμοί των βοηθούν να βρίσκεται κοντά στην 4η θέση αλλά κυρίως θα τον βοηθήσουν να κερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου του. Κέρδος επίσης σημαντικό που το έχει ανάγκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.