Το... CV των Μοναστηρλή - Μπαλωμένου που έρχονται πίσω από τον Τσιφτσή

Χάρης Εμμανουηλίδης19 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Αντώνης Τσιφτσής στη βουβωνική χώρα κάνει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ''βλέπουν'' τις εναλλακτικές τους πίσω από τον νεαρό γκολκίπερ που ήρθε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη από τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο περιπτώσεις γκολκίπερ που ακολουθούν στην ιεραρχία της θέσης ''1'', είναι ο Δημήτρης Μοναστηρλής και ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, με τους δύο νεαρούς πορτιέρε να είναι ''προϊόντα'' των ακαδημιών του ΠΑΟΚ καθώς ο πρώτος βρίσκεται στον Δικέφαλο από το 2013, ενώ ο δεύτερος φοράει τα ''ασπρόμαυρα'' εδώ και 13 χρόνια.

Αναφορικά με τον Μοναστηρλή ο οποίος είναι γεννηθείς το 2004, οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά μιλούν για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά τα οποία τον διακρίνουν καθώς και το διάβασμα του παιχνιδιού με την ηρεμία να είναι επίσης το δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού του γκολκίπερ που ήρθε στον Δικέφαλο από τον ΠΑΟΝΕ.

Σε επίπεδο διακρίσεων ο νεαρός γκολκίπερ με ύψος 1,92, έχει κατακτήσει τίτλους με τις μικρές ηλικιακές ομάδες του ΠΑΟΚ , όπως η Κ15, η Κ17 αλλά και η Κ19 ενώ είναι και εννέα φορές διεθνής. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως με τη ''γαλανόλευκη'' έφτασε μέχρι και το Euro U19 υπό τις οδηγίες του Τάσου Θέου.

Ο γκολκίπερ που αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ έχει συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς έως το 2027.

Κιλκίς - Θεσσαλονίκη, μία προπόνηση δρόμος

Ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, με ύψος 1.87 αποτελεί τον μεγαλύτερο της παρέας καθώς έχει γεννηθεί το 2002 και ήρθε στους ''ασπρόμαυρους'' από τον Αλέξανδρο Κιλκίς, στον οποίο τον πήγε ο πατέρας του ο οποίος ήταν και αυτός τερματοφύλακας και από τη στιγμή που πήρε ο μικρός μεταγραφή στον Δικέφαλος κάνανε το δρομολόγιο , Κιλκίς - Θεσσαλονίκη σε καθημερινή βάση.

Έπειτα, το σπίτι των ακαδημιών του ΠΑΟΚ ήταν αυτό που στέγασε τα ποδοσφαιρικά του όνειρα για διάκριση, ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος καθώς όπως έχει δηλώσει «Φυσικά, μου έλειπε πολύ η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, μα δεν υπήρχε άλλος τρόπος», ωστόσο η πρώτη προσωπική διάκριση δεν άργησε καθώς το 2011 αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης Lokoball στη Ρωσία.


Μία από τις στιγμές που έχουν σημαδέψει με τον δικό τους τρόπο την καριέρα του είναι η στιγμή που η ακαδημία του ΠΑΟΚ νικούσε τη Μπαρτσελόνα, με τον Χρήστο Ταλιχμανίδη που πλέον ανήκει στον Μακεδονικό να παίρνει τη θέση του καθώς ο ίδιος ήταν τραυματίας.

Σε επίπεδο ανδρικής ομάδας, ο Μπαλωμένος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των προετοιμασιών και των προπονήσεων των ''μεγάλων'', με τον ίδιο να κάνει την πρώτη του παρουσία το 2020 στις προπονήσεις , ενώ έναν χρόνο αργότερα ο νεαρός γκολκίπερ πήρε μέρος και στην προετοιμασία της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.