Το 8/135 έχει βαρύ τίμημα για τον Αρη

Γιώργος Στράντζαλης23 Δεκεμβρίου 2023

Στο ποδόσφαιρο η στατιστική δεν έχει δογματικό χαρακτήρα, ωστόσο, λίγο πολύ αποτυπώνει την αλήθεια μιας κατάστασης και στην προκειμένη περίπτωση υποδηλώνει γιατί τον Γενάρη ο Αρης δεν θα πρέπει απλά να προσθέσει ποιότητα στην επιθετική γραμμή του αλλά ποδοσφαιριστές με έφεση στο σκοράρισμα. 

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος στον τομέα των τελικών προσπαθειών έχοντας καταγράψει 206 αλλά το ποσοστό αξιοποίησης αυτών είναι τουλάχιστον απογοητευτικό καθώς με μόλις 21 τέρματα έχει (περίπου) 1 γκολ προς 10 τελικές προσπάθειες. Λορέν Μορόν και Φαμπιάνο Λέισμαν είναι μάλιστα οι δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι «υψώνουν» αυτό το ποσοστό καθώς ο Ισπανός φορ αξιοποιεί 1/5.5 τελικές προσπάθειες, γι’ αυτό εξάλλου είναι πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με εννιά γκολ. Κι όμως, ο 30χρονος επιθετικός δεν είναι ο πιο εύστοχος. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον Φαμπιάνο Λέισμαν ο οποίος μετρά τέσσερα γκολ σε σύνολο 21 τελικών προσπαθειών και η δική του αναλογία είναι 1/5.2.

Μετά τους δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές ακολουθεί… το χάος. Πρόκειται για την επίδοση των υπολοίπων ποδοσφαιριστών οι οποίοι σκοράρουν ένα γκολ ανά 16 τελικές προσπάθειες. Για την ακρίβεια έχουν οκτώ γκολ σε 135 τελικές προσπάθειες (!) παρότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχουν γίνει εντός περιοχής. Αναμφίβολα πρόκειται για επίδοση η οποία δείχνει ξεκάθαρα στο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει ο Αρης στα βιογραφικά παικτών που είναι υπό εξέταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.