Τις μεγάλες μάχες τις κερδίζουν οι γενναίοι-Έτοιμοι και αποφασισμένοι οι πρωταθλητές

Δημήτρης Μπούζας14 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής σεζόν διεξάγεται αύριο το βράδυ στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι. Ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους, που θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο. Σαφέστατα απόλυτα και σε ύψιστο βαθμό ενδιαφερόμενοι είναι και οι οικοδεσπότες, από τη στιγμή, που με ένα τρίβαθμο σταθεροποιούνται, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, στο ρετιρέ που φιλοξενεί τους υποψήφιους διεκδικητές του τίτλου. 

Το ντέρμπι παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, με κινδύνους που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας απρόβλεπτων εξελίξεων, από τη στιγμή που είναι δύσκολο να ποντάρεις με σιγουριά στο πως θα αντιδράσει η λαβωμένη φιλοξενούμενη ομάδα. Στης οποίας το βασικό σχήμα βλέπεις «βαριά» και «ακριβοπληρωμένα» ονόματα και διαπιστώνεις έκπληκτος παντελή έλλειψη συντονισμού. Με αποτέλεσμα να έρχονται η μία μετά την άλλη αγωνιστικές ταπεινώσεις, με αντίστοιχες απώλειες πολύτιμων βαθμών. 

Επί του προκειμένου το ζητούμενο είναι αν αύριο το βράδυ δούμε την ομάδα που έχει διασυρθεί κατ΄ επανάληψη ή «κάτι»… διαφορετικό που θα προκύψει μέσα από την απόγνωση και την ανάγκη της επιβίωσης. Ο κόουτς των φιλοξενούμενων δείχνει «χαμένος στη μετάφραση» και ως εκ τούτου τα πράγματα είναι κάπως - αν όχι τελείως – διαφορετικά.

Η εικόνα σαφέστατα ευκρινέστερη και η αισιοδοξία ολοφάνερη στον αντίποδα. Οι πρωταθλητές με βασικό κορμό τους παίκτες που κέρδισαν τον περσινό τίτλο, έχοντας ελάχιστες ενισχύσεις από τις μεταγραφές, από τη στιγμή που όλοι οι νεοαποκτηθέντες (εκτός του Μαντί Καμαρά) ήρθαν καθυστερημένα, βρίσκονται μπροστά σε μια γνώριμη κατάσταση. Μπροστά τους ένας αγώνας πολύ σημαντικός που πρέπει να λήξει με νίκη. Μια νέα αποστολή δηλαδή παρόμοια με αρκετές του πρόσφατου παρελθόντος που επιβάλλεται να ολοκληρωθεί, γιατί αυτό επιτάσσει ο νέος φετινός φιλόδοξος στόχος. Οι πρωταθλητές έχουν δώσει εξετάσεις αρκετές φορές στα δύσκολα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι μεγάλες μάχες όπως η αυριανή, τις κερδίζουν οι γενναίοι. Και υπήρξαν γενναίοι κατακτώντας ένα πρωτάθλημα κρυστάλλινο σε διαύγεια και ανυπέρβλητο σε μεγαλείο.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι του αυριανού ντέρμπι και σε ότι αφορά στην ψυχολογία, ασφαλώς υπερτερούν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θέλουν το τρίβαθμο, αλλά δεν θα υποστούν μεγάλη ζημιά αν υπάρξει άλλο αποτέλεσμα, όπως αυτή (σ.σ η ζημιά) που ελλοχεύει για τους «πράσινους». Οι οποίοι επαναλαμβάνουμε αν χάσουν, στην κυριολεξία χάνονται. Θέμα διαφοράς σημαντικής υπάρχει και στους πάγκους. Από τη μια ο μπαρουτοκαπνισμένος στα δύσκολα Λουτσέσκου που γνωρίζει πολύ καλά «τι έχει στα χέρια του» και από την άλλη ο Αλόνσο που ψάχνεται απεγνωσμένα να βρει μια άκρη, ώστε να παρουσιάσει ένα σοβαρό σύνολο και όχι αυτό το συνονθύλευμα, όπως δείχνει μέχρι τώρα να είναι το σύνολο των «ακριβοπληρωμένων». Πέρα βέβαια από το ηθικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, υπάρχει και η Τούμπα. Με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο.

Και κάτι ακόμη. Όσα και αν ξοδεύει ο Αλαφούζος οι οργανωμένοι τον αμφισβητούν και του έχουν γυρίσει την πλάτη. Από τότε που στήθηκε η ανίερη συμμαχία με τον χαλίφη του λιμανιού. Η ανακοίνωση της «Θύρας 13» αποκαλυπτικότατη!

Στον επίλογο μας κρατάμε το μεγάλο ευχαριστώ της μητέρας του μικρού Γιαννάκη Παπαστεφανάκη, κ. Ελένης προς το μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, μετά την πετυχημένη επέμβαση του γιου της στις ΗΠΑ: «Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο και πρωτίστως ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Όλο αυτό είναι δικό του...».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.