Θεσσαλονίκη: Καθίζηση σε προαύλιο σχολείου-Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2024

Καθίζηση εδάφους σημειώθηκε στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το GRTimes και σαν από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου είχε ενημερώσει πριν έναν μήνα για προβλήματα καθίζησης στο έδαφος του προαυλίου. Συγκεκριμένα, είχε προτείνει να μπει εκ νέου μπετόν, καθώς το κάλυμμα φρεατίου δεν στεκόταν πια στη θέση του και ήταν επικίνδυνο για τους μαθητές.

Ένα μήνα μετά από την ενημέρωση του Συλλόγου, το έδαφος άνοιξε κοντά στις βρύσες του σχολείου, οι οποίες πήραν κλίση.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τέτοιο συμβάν σε σχολείο που υποτίθεται ότι είναι καινούργιο σχετικά, και ειδικά όταν θα μπορούσε να αποφευχθεί με την έγκαιρη ενασχόληση του Δήμου κατόπιν της ενημερώσεώς μας ένα μήνα πριν», τονίζεται σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός σε μία αυλή που συναυλίζονται δύο Δημοτικά Σχολεία, και μάλιστα με την καθίζηση να συμβαίνει εν ώρα σχολείου!», συμπληρώνεται στη συνέχεια.

Παράλληλα, από τον Σύλλογο τονίζεται ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη στο αλεξικέραυνο του σχολείου, αφού έχει σπάσει το σύρμα, με αποτέλεσμα να μη γίνεται η γείωση. Ως εκ τούτου το αλεξικέραυνο δεν είναι να είναι λειτουργικό και δεν παρέχει πλέον ασφάλεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.