Θεσσαλονίκη: Επίκειται μεγάλη άσκηση για τρομοκρατικό χτύπημα σε σταθμούς του μετρό

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Κάθε μέτρο για το επικείμενο άνοιγμα του μετρό Θεσσαλονίκης παίρνουν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να υποδεχθούν τόσο τους πολίτες όσο και τους επισκέπτες.

Πέρα, όμως, από τις όποιες προετοιμασίες, οι αρμόδιοι φορείς προετοιμάζονται για μια  σειρά συμβάντων που μπορεί να προκύψουν εντός των στοών του μετρό, προχωρώντας σε διάφορες ασκήσεις.

Μια από αυτές, σύμφωνα με το thestival.gr, είναι και η άσκηση που θα διεξαχθεί στο σταθμό Παπάφη με το σενάριο της άσκησης να προβλέπει τρομοκρατικό χτύπημα στον συρμό του μετρό. 

Η άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου ενώ θα συμμετέχουν ομάδες διαφόρων διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατροί, νοσηλευτές, το ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κ.α. φορείς.

Η άσκηση χαρακτηρίζεται ως μεγάλης κλίμακας λόγω του σεναρίου που προβλέπει τρομοκρατικό χτύπημα σε βαγόνι του μετρό και εκ των πραγμάτων σε μια τέτοια υπόθεση η εμπλοκή εκατοντάδων ατόμων διαφόρων υπηρεσιών πρέπει να είναι αρμονική και κυρίως αποτελεσματική.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις εντός των στοών του μετρό για μια σειρά σεναρίων διαχείρισης κρίσεων, προκειμένου οι υπηρεσίες που συμμετέχουν να μπορούν να συντονιστούν ορθά σε διάφορα ενδεχόμενα ενώ η άσκηση με σενάριο τρομοκρατικού χτυπήματος θεωρείται η μεγαλύτερη άσκηση που θα έχει γίνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.