Θεσσαλονίκη: «Ελεύθερη πτώση» έκανε ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη εχθές (7/10) το βράδυ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όταν το ασανσέρ που βρίσκεται στο κτίριο Γ της Β πτέρυγας χάλασε και ολίσθησε με ελεύθερη πτώση, σταματώντας μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου.

Φοιτητές περιγράφουν ότι άκουσαν μετά τις 9 τη νύχτα έναν συνεχόμενο θόρυβο, σαν κάτι να πέφτει, με συνέπεια να τρανταχτεί όλο το κτίριο.

«Είδαμε καπνούς επειδή το σύστημα του ασανσέρ είναι πάνω από τον 8ο όροφο. Ήρθε η Πυροσβεστική και ρωτήσαμε μήπως είναι κάποιος εγκλωβισμένος γιατί το ασανσέρ σταμάτησε μεταξύ τρίτου και τέταρτου. Είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο. Επίσης σταμάτησε και η λειτουργία του δεύτερου ασανσέρ», είπε η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια φαρμακευτικής, και συνέχισε: 

«Αν ήταν κάποιος μέσα στον ανελκυστήρα θα είχε τραυματιστεί, μπορεί να είχε γίνει και το χειρότερο. Δεν γίνεται να παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή μας επειδή δεν θέλουν να δώσουν χρήματα ώστε να φτιαχτούν τα ασανσέρ».

Πρόβλημα ετών τα κακοσυντηρημένα ασανσέρ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, πρόκειται για μια πάγια κατάσταση, που τους τρομοκρατεί.

«Το ασανσέρ ξεκίνησε από πάνω, κάποιος το κάλεσε να κατέβει και σταμάτησε στον τρίτο με τέταρτο και το άλλο στον δεύτερο. Από αυτό που έπεσε, είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο», υπογράμμισε ένοικος των εστιών.

Μάλιστα, μέσα στα χρόνια, έχουν απευθύνει εκκλήσεις για να επιδιορθωθούν τα ασανσέρ, χωρίς, ωστόσο, να γίνει κάποιο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μετά την πτώση του ασανσέρ, οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών.

  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.