Τακιανός για Κένταλ Σμιθ: «Έπρεπε να προστατεύσω την ομάδα για να μην πληγωθεί το ηθικό της»

Metrosport Team05 Ιουλίου 2024

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε στο Metropolis 95.5 για το διάστημα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ και την διαφωνία τότε με την διοίκηση για την απομάκρυνση του Κένταλ Σμιθ.

Αρχικά αναφέρθηκε στην ανανέωση της συνεργασίας του με την Αστάνα. «Μόλις τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα με έκαναν πρόταση για ανανέωση και την αποδέχθηκα», τόνισε συγκεκριμένα.

Αναλυτικά όσα είπε:

  • Για το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ: 

«Υπήρξε μία λύση συνεργασίας. Το αν νιώθω ότι με αδίκησε η διαδικασία μπορούμε να το κρίνουμε από την πορεία της ομάδας. Σε όλη την συνεργασία μας η ομάδα έπιασε στόχους που δεν είχε πιάσει ποτέ. Επαιξε για πρώτη φορά στα play in του Champions League με πλεονέκτημα έδρας και ήταν στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν μπορούμε με το μυαλό που έχουμε τώρα να κρίνουμε αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από ένα χρόνο. Το μετά αδικεί όλο αυτό. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα στον αθλητισμό γιατί υπάρχουν δυσκολίες που ο κόσμος κάποιες φορές δεν τις γνωρίζει. Και εκείνη την στιγμή πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Δεν θα άλλαζα κάτι στις επιλογές μου. Κάθε φορά από αυτές κερδίζουμε κάτι».

  • Για την απομάκρυνση του Κένταλ Σμιθ και το πόσο επηρέασε: 

«Εγώ ήμουν στον ΠΑΟΚ σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις. Ξέρω ότι υπηρετείς μία ιδέα και πρέπει να την προστατεύεις από παντού όχι μόνο από το αγωνιστικό, δεν γίνεται να πληγωθεί το ηθικό της ομάδας, γιατί είναι μεγάλο μέγεθος και δεν μπορεί να το δεχθεί. Στο αγωνιστικό θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι επηρεαστήκαμε, αλλά ηθικά ήταν πολύ βαρύ αυτό που έκανε.

Διαφωνήσαμε σε αυτό το ζήτημα με την διοίκηση. Είναι υγιές, όμως, να υπάρχει διαφωνία, ο καθένας ζυγίζει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Εγώ έπρεπε να προστατεύσω ηθικά την ομάδα. Και στο μέλλον το ίδιο θα κάνω».

  • Για το αν θα έλεγε κάτι στον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Μάσιμο Καντσελιέρι:

«Δεν θα του έλεγα κάτι, ξέρει που έρχεται και έχει πάρει τις αποφάσεις κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να τον συμβουλεύσω.

  • Για την παρουσία της Εθνικής στο Προολυμπιακό: 

«Το δεδομένο είναι ότι η ομάδα μας φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί. Την είδαμε στο Ακρόπολις και πλέον έγινε πιο ξεκάθαρη η εικόνα της. Εχουμε παίκτες που αλληλοκαλύπτουν θέσεις. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να καλύψουν την έλλειψή του Κώστα Αντετοκούνμπο. Η ομάδα μας είναι έτσι δομημένη. Και ο Γιάννης και ο Μήτογλου μπορούν να αγωνιστούν και στις δύο θέσεις των ψηλών.

Θα παίξουμε με Σλοβενία και Κροατία που έχουν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε, βέβαια, κακή εμπειρία με την Κροατία. Η ομάδα όπως είναι στημένη και με το αβαντάζ της έδρας νομίζω ότι είναι το μεγάλο φαβορί. Μου αρέσει που έχει αμυντικό προσανατολισμό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.