Super League 1: Η χρηματιστηριακή αξία των ομάδων-Που βρίσκονται ΠΑΟΚ και Άρης

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2024

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποια είναι η αξία των ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή Super League 1. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι που πέρασε ήταν «καυτό», με τις ομάδες να ξοδεύουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν από τους συλλόγους που κινήθηκαν έντονα στην αγορά και σύμφωνα με το transfermarkt είναι η ελληνική ομάδα με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία αυτή την στιγμή, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι «πράσινοι» πρόσθεσαν στο δυναμικό τους την ύστατη στιγμή και τον Ουναχί και με αυτή την μεταγραφή η αξία της ομάδας έφτασε τα 106.58 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερος στην σχετική λίστα είναι ο Ολυμπιακός, με την αξία του να ανέρχεται στα 93.15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 92 εκατομμύρια ευρώ

Τέταρτη είναι η ΑΕΚ, που παρά τα εντυπωσιακά ονόματα που απέκτησε (Λαμέλα, Περέιρα) κοστολογείται στα 72.88 εκατομμύρια ευρώ. Ο Άρης είναι στην 5η θέση, με αξία 33.9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ΟΦΗ ακολουθεί με 11.78 εκατ. ευρώ

Τελευταία στην λίστα είναι η Λαμία, με την χρηματιστηριακή αξία των παικτών της να υπολογίζεται στα 7.13 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τη σχετική λίστα

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η διαμόρφωση της κατάταξης δεν λαμβάνει υπόψη τον συνολικό αριθμό των παικτών.

Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός που έχει την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία διαθέτει και έναν από τα πιο μεγάλα αριθμητικά ρόστερ, καθώς έχει στο δυναμικό του 37 ποδοσφαιριστές.

Αν ληφθεί υπόψη και ο συνολικός αριθμός παικτών, τότε ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει αναλογικά τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία με 3,41 εκ. ανά ποδοσφαιριστή καθώς διαθέτει 27 παίκτες έναντι 37 των «πρασίνων».

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 3 εκ. ευρώ ανά ποδοσφαιριστή και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με 2,88 εκ. ευρώ ανά παίκτη.

Ο Άρης από την πλευρά του βρίσκεται και πάλι στην 5η θέση με 1,26 εκ. ευρώ ανά παίκτη.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η κατάταξη της χρηματιστηριακής αξίας των ομάδων ανά ποδοσφαιριστή:



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.