Στους «16» η Τουρκία με νίκη επί της Τσεχίας

Metrosport Team26 Ιουνίου 2024

Την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης πανηγύρισε η Τουρκία επικρατώντας με 2-1 της Τσεχίας στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024. 

Οι Τσέχοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και μόλις στο όγδοο λεπτό απείλησε με σουτ του Πρόβοντ αλλά ο Γκιόνοκ απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Τουρκία άρχισε να κερδίζει μέτρα και στο 13' απείλησε με σουτ του Γκιουλέρ. Επτά λεπτά αργότερα η Τσεχία έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Μπαράκ πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα πάτημά του στον Όζτσαν. Την πρώτη την είχε δει λίγο νωρίτερα για κράτημα στον Καντιόγλου.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Τσέχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Γιούρασεκ βγήκε τετ α τετ με τον Γκιόνοκ αλλά ο Τούρκος πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51ο λεπτό πήραν το προβάδισμα. Οι Τούρκοι πίεσαν έντονα μέσα στην περιοχή, ο Τσαλχάνογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Οι Τσέχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ήρθε στο 66΄ όταν ο Τσορί εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο τερματοφύλακα της Τουρκίας δεν μπλόκαρε και μπορεί να μην κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά το έκανε ο Σούτσεκ που ακολουθούσε. Υπήρξε έλεγχος από το VAR για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα αλλά δεν υπήρχε παράβαση και το γκολ μέτρησε.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και στο 82' βρήκαν και δεύτερο τέρμα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς Ο Κούχτα είχε κάνει φάουλ πάνω στον Καντιόγλου. H Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των Τσέχων και απείλησε όταν ο Ακτούρκογλου άνοιξε την μπάλα στον Γιοκούσλου εκτός περιοχής, εκείνος σούταρε με δύναμη αλλά ήταν άστοχος ενώ στο 94ο λεπτό οι Τούρκοι έτρεξαν στην αντεπίθεση, ο Κοκτσού έδωσε στον Τοσούν, ο οποίος από τα αριστερά της περιοχής, ζύγισε το σουτ του και εκτέλεσε για το 2-1.

Στο τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Τσεχία: Στανέκ, Χολές, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Μπαράκ, Πρόβοντ, Γιούρασεκ, Τσιτίλ, Χλόζεκ

Τουρκία: Γκιονόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ, Όζτσαν, Γκιουλέρ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ, Γιλμάζ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.