Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Η Τσέλσι έχει πολλά θέματα να λύσει…

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2023

Τι ωραία που είναι όταν οι ομάδες μας παίζουνε όμορφη μπαλίτσα στην Ευρώπη και κερδίζουν ε? Ξεφεύγουμε απο την ελληνική μιζέρια και καταλαβαίνουμε ότι ναι ρε γαμώτο, μπορούμε. Και μπορούμε γενικώς. Και ως ομάδες και ως συμπεριφορές οπαδών, γενικώς μπορούμε. Γιατί δεν τα κάνουμε συχνά; Μα γιατί πρώτα έχουμε φαγωθεί μεταξύ μας! Τόσο απλό.

Οπως και να έχει, χίλια μπράβο σε όλες, ένα παραπάνω στην ΑΕΚ όχι γιατί είναι η ομάδα μου αλλά αυτό που έκανε στην Αγγλία αγγίζει τα όρια του έπους. Και με κανονικό παιχνίδι και στα ίσα, όχι “κλεψιμέικα”.

Πέρα από ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και γενικά πέρα από την Πέμπτη, η πρώτη αγωνιστική ήταν ωραία στο Champions League. Και γκολ στα...βαθιά χασομέρια είδαμε (και μάλιστα από τερματοφύλακα στη Ρώμη) σε πολλά ματς. Και η Ρεάλ και η Λάτσιο σκόραραν στην τελευταία φάση. Και ημιανατροπές είδαμε (Γαλατά) και πολλά γκολ ειδαμε (και 4αρες και 5αρες έπεσαν από Μπάρτσα και Μπάγερν και Αρσεναλ) και γενικώς ήταν όπως το περιμέναμε. 

Δεν είδα κάτι προσωπικά που να με κάνει να σηκώσω τα φρύδια και να πω “ωπ, αυτό δεν το περίμενα με τίποτα”. Οτι κάποιες “μεγάλες” δεν είναι στα καλύτερά τους και οριακά είτε δεν έχασαν είτε κέρδισαν, δεν είναι είδηση. Στοιχηματικά είχαμε “καλη Τρίτη/κακή Τετάρτη” αλλά αυτό δεν ίσχυε για εμάς. Εμείς εδω πληρωθήκαμε μιά χαρα.

Πανεύκολη δυάδα νωρίς την Τρίτη (Μίλαν under/Γιανγκ Μπός over+g-g) πανεύκολη δυάδα “μικτή” (Σόλιχαλ 1/ΠΑΟ under), οριακά δεν πέρασε και η τριτη (Μπράιτον g/g-ΠΑΟΚ Χ-2+under

Βάλτε στην εξίσωση και το διπλό της Ιπσουιτς και...μια χαρά περάσαμε και σε αυτό το κομμάτι του τριημέρου.

Παμε πλέον παρακάτω, σας ενημερώνω ότι την άλλη εβδομάδα δεν εχει ευρωπαϊκα ματς αλλά έχει πάρα πολλες εμβόλιμες σε πρωταθλήματα (στην Αγγλία έχει Λιγκ Καπ) και πάμε στα φρέσκα.

Πάντα ξεκινημα από την Αγγλία, όπου εχουμε δύο λονδρέζικα ντέρμπι. Οκ, Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ είναι “χαμηλά λιπαρά”. Ακόμα και στο Λονδίνο, έχουν απόσταση μεγάλη οι δύο γειτονιές (και κοινωνικά ακόμα, στη μια περιοχή έχουμε αρχοντόσπιτα και στην άλλη έχουμε εμιγκρέδες και φοιτητές). Το άλλο ντέρμπι όμως, το Αρσεναλ-Τότεναμ, είναι...αίμα και άμμος. Το βορειοανατολικό Λονδίνο παίρνει φωτιά. Μεγάλη έχθρα, παρότι η Αρσεναλ δεν έχει και τους πολύ...άγριους φανατικούς. Είναι ίδια γειτονιά. Ως ματς θα είναι σούπερ, το πρώτο πολύ σοβαρό τεστ του Ποστέκογλου, η Τότεναμ ως τώρα βγάζει μέταλλο και μένει να δούμε και στο Emirates τι θα κάνει. Η απόδοση προκαλεί, αλλά είναι καλά (ως πολύ καλά) και η Αρσεναλ. Λέω να μείνω αμετοχος, μόνο για live κάτι αν προκύψει.

Από εκεί και πέρα, στο Λούτον-Γουλβς...ψήνομαι. Η νεοφώτιστη Λούτον είναι βέβαιο οτι αυτό το ματς το έχει “σημαδέψει” για πρώτη νίκη. Στο “μικροσκοπικό” Κένιλγουορθ Ροουντ θα το παλέψει. Τίμιο το 3,25, τίμιο και το πιο συντηρητικό 1-Χ+under που δίνει 2,80 περίπου. Και για fun bet ο Κάρλτον Μόρις να σκοράρει any time δεν είναι κακό μπετ στο 3,10.

Στο Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τι να πούμε; Τα ξέρετε. Η προβληματική Γιουνάιτεντ έπαιξε στο Μόναχο, έφαγε και τέσσερα (που να μην ήταν και καλή) και τώρα αυτό το ματς είναι...tricky. To λες και ντέρμπι κι αυτό το ματς, το Μπερνλι είναι φυσικά στο Λάνκανσάιρ, μόλις 30 χιλιόμετρα από το Μάντσεστερ (η ευρύτερη περιοχή αυτή θα μπορούσε άνετα να έχει δική της Λίγκα με τόσες ομάδες εκεί γύρω). Οποιος δεν θέλει ξερό άσο, ας πάει στο 1-Χ+g/g που είναι στο 3,00.

Τι άλλο με απασχολεί στην Premier League; Λαθάκι στο under του Σέφιλντ-Νιουκάστλ, και τέλος έχουμε και ένα Τσέλσι-Αστον Βίλα. Η Τσέλσι έχει θέματα. Πολλά. Ο Ποκετίνο έχει μιά ντουζίνα απόντες, δοκιμάζει συνέχεια σχήματα, η ομάδα δεν τραβάει. Μεγάλα τα 4αρια, μεγάλο και το Χ-2+under που μας πάει στο 3,40. Αφήνοντας την Premier League, δηλώνω αρχικά ότι δεν μου αρέσει τίποτα σε 1η και 2η Αγγλίας! Τίποτα όμως. Στην Νάσιοναλ Λιγκ λέω...να πάω ανάποδα. 

Τι εννοώ; Τα πάντα στο στοίχημα είναι η απόδοση. Εκεί κρίνονται όλα. Επαιξα τρεις φορές σερί την Σόλιχαλ. Την έπιασα και τις τρεις. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία, είχα σούπερ αποδόσεις. Τώρα παίζει εντός με την Μπρόμλεϊ και η φιλοξενούμενη έχει...πέντε σερί νίκες! Το 3,75 που βλέπω είναι τεράστιο. Σέβομαι (και ευχαριστώ) το 6-4-0 της Σόλιχαλ, αλλά η φόρμα της Μπρόμλεϊ αξίζει το ρίσκο, εγώ το αξιολογώ γιά 3,20 ταβάνι το διπλό. Οπότε πάω ανάποδα, στο 2(Χ).

Και επιστρέφοντας στην Championship, με φαγουρίζει λίγο ο άσος της Πλίμουθ, αλλά πολύ πονηρό είναι το Λέστερ-Μπρίστολ Σίτι. Ναι, τραίνο η Λέστερ και “βαρύ χαρτί”, αλλά η Μπρίστολ είναι αήττητη εκτός (την βολεύει το εκτος έδρας) και βέβαια έχει τεχνικό τον Νάιτζελ Πίρσον. Ιστορία μεγάλη για τη Λέστερ. Αν ο Ρανιέρι έγραψε ολόχρυση σελίδα το 2016, ο Πίρσον που είχε τα ηνία 2011-2015 θεωρειται από πολλούς ο “αρχιτέκτονας”. Αυτός που έβαλε έστω τα θέμελια για το θαύμα της Λέστερ πριν επτά χρόνια. Τα 5αρια με κάλυψη αξίζουν. Πριν φύγω από το Νησί, μιά...πηδουκλιά στη Σκωτία. Εχουμε ένα Αμπερντίν-Ρος Κάουντι. Η φιλοξενούμενη μόνο 2 ηττες νορμάλ, από Σέλτικ και Ρέϊντζερς. Η Αμπερντίν ολο φάπες και έπαιξε και την Πέμπτη στην Φραγκφούρτη με την Αϊντραχτ (και ξανάχασε). Αυτά τα 4αρια δεξιά ειναι μεγάλα.

Πέρα απο τη Μάγχη, η κεντρική ιδεά είναι η ίδια με αυτή του Μπέρνλι-Μάντσεστερ και του Αμπερντίν-Ρος Κάουντι. Δηλαδή κάνω σοβαρές σκέψεις για κόντρα κάποιας “ευρωπαίας” που είτε έχασε στο μεσοβδόμαδο, είτε κουράστηκε, ειτε απογοητεύτηκε. Εχω συλλέξει τα εξης:

Λασκ-Χαρτμπεργκ στην Αυστρία. Η ΛΑΣΚ έπαιζε προχθες με Λίβερπουλ (έχασε με ανατροπή) η άλλη έχει 2 σερί νίκες και σούπερ παράδοση, διπλό του 5,25, άνετα το καλύπτουμε.

Μπράγκα-Μποαβίστα στην Πορτογαλία. Η Μπραγκα τα έδωσε όλα με Νάπολι, έχασε άδοξα και αδικα, αήττητη η Μποαβίστα φέτος, στο 6,00 το διπλό!

Μπεσίκτας-Καϊσερισπόρ στην Τουρκία. Η Μπέσι προχθες στην Μπριζ και από τριμπαλο στην Τραπεζούντα. Αήττητη(2-3-0) και στο 8,50 η ομάδα της Καισάριας!

Ντόρτμουντ-Βόλσφμπουργκ στη Γερμανία τα ιδια. Και μάλιστα, ήταν κάκιστη η Ντόρτμουντ στο Παρίσι (και με την Φράιμπουργκ ήταν προ εβδομάδας, απλα ήταν τυχερή).

Ουνιόν-Χοφενχάιμ επίσης. Επεσε στο 94' η Ουνιόν στη Μαδρίτη, θα έχει κούραση και απογοήτευση. Σε Ιταλία δεν έχω κάτι (μας τέλειωσε ο προπονητής της Εμπολι), ούτε σε Γαλλία ή Ισπανία (παρότι έχουμε ντερμπάρες Ατλέτικο-Ρεάλ και Παρι-Μαρσέιγ και φυσικά η Μαρσείγ είναι με υπηρεσιακό).Για φινάλε, τρεις πιό μικρές αποδόσεις, τίμια φαβορι Ζυρίχη, ΟΦΗ και το over στη Χιρόνα.

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Σεφιλντ under / Ζυριχη 2

Δυάδα:

Χιρόνα over / ΟΦΗ 1

Μονά αποδεκτά:

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ 2(Χ)

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ 2

ΤΣΕΛΣΙ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 2

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 2

ΟΥΝΙΟΝ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 2

ΛΟΥΤΟΝ – ΓΟΥΛΒΣ 1Χ & Under

ΓΡΑΦΕΙ Ο BILLARAS

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.