Σλούκας: «Αποδοκιμάστηκα στο ΣΕΦ, χειροκροτήθηκα στον Παναθηναϊκό»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2023

Για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού σε αντίθεση με την αγάπη που έλαβε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Ο Έλληνας γκαρντ ως αρχηγός του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε το τριφύλλι στη συνέντευξη για το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και αναφέρθηκε στις διαφορετικές προσεγγίσεις από τον κόσμο των δύο ομάδων, όταν αυτός φορούσε τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το που έχουν πλέον οι «πράσινοι» θα δώσει νέο ενδιαφέρον στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σλούκας:

«Καλησπέρα, είναι μεγάλη τιμή και χαρά, τόσο για μένα όσο και για την ομάδα την οποία εκπροσωπώ ως αρχηγός να παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Γίνεται προς τιμήν μιας μεγάλης προσωπικότητας στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ευρώπη.

Όσο για το τουρνουά, είναι ένα δύσκολο τουρνουά και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας και θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας. Είναι σημαντική η παρουσία του δίπλα μας στη διάρκεια όλης της χρονιάς».

-Πώς αντιμετώπιζες τον Παύλο Γιαννακόπουλο ως αντίπαλος;

«Όπως είπα και πριν, είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Τόσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού όσο και στην Ευρώπη. Πέρα από ένας ιδιοκτήτης μιας ομάδας που αγαπούσε πολύ, έδινε ψυχή και σώμα για να πετύχει. Σαν αντίπαλος ο Παναθηναϊκός ήταν μια δύσκολη ομάδα. Υπήρχαν φορές που ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλύτερα στην Ευρώπη, άλλες πήγαινε καλύτερα ο Ολυμπιακός.

Με τις προσθήκες που έκανε ο πρόεδρος και όλοι αυτοί που μαζευτήκαμε για να φέρουμε επιτυχίες στον Παναθηναϊκό θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα ματς με τον Ολυμπιακό».

-Πριν πέντε χρόνια ως παίκτης της Φενέρ είχες χειροκροτηθεί και είχες πει πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού σέβεται κάποια πράγματα. Πώς μπορεί να είναι η υποδοχή που θα λάβεις από τον κόσμο ως παίκτης του Παναθηναϊκού το έχεις σκεφτεί;

«Η αλήθεια είναι πως ερχόμενος ως αντίπαλος εδώ στο τουρνουά ο κόσμος του Παναθηναϊκού με είχε χειροκροτήσει, ήταν ένα περίεργο συναίσθημα για μένα, καθώς γίνονται διαφορετικές προσεγγίσεις. Αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ από τον κόσμο του Ολυμπιακού παρά ως παίκτης της Φενέρ στον Παναθηναϊκό. Έχω δεχτεί πολύ μεγάλη αγάπη ήδη από τον κόσμο του Παναθηναϊκό και τους περιμένω δίπλα μας όλη τη χρονιά».

Γιαννακόπουλος για Αταμάν: «Έλεγα πως θα τον κάνω μια μέρα να βάλει την πράσινη φανέλα»

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τη διαχρονική επιθυμία του να φέρει τον Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό.

Επίσης εξήρε και τις άλλες τρεις ομάδες του τουρνουά (Αναντολού Εφές, Παρτιζάν, Μπάγερν Μονάχου), όπως και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Πάμπλο Λάσο που θέλει να ανεβάσει επίπεδο τη Μπάγερν.

«Ευχαριστώ τις τρεις ομάδες και τις διοικήσεις τους και τους προπονητές τους, απάντησαν άμεσα θετικά στην πρόσκλησή μας. Προσπαθούμε κάθε χρόνο το επίπεδο του τουρνουά να είναι υψηλό. Θα χαίρεται ο Παύλος Γιαννακόπουλος με αυτό που γίνεται. Είναι σοκ και δέος να βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Η Εφές με τις Ευρωλίγκες και τους τίτλους που πήρε, ο Λάσο και η Μπάγερν για το ανώτατο επίπεδο.

Για τον Εργκιν τι να πω. Ερχόταν κάθε φορά εδώ με την μπλε φανέλα και έλεγα "Θα τον κάνω μια μέρα να βάλει την πράσινη και το κατάφερα". Και τον ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τον Ζέλικο και να έχει η εγγονή του μια ζωή γεμάτη υγεία. και ευτυχία. Πάνω από όλα η οικογένεια, αυτό με έχει μάθει η ζωή. Και μετά το μπάσκετ.

Ελπίζω να έχουμε ένα πολύ ωραίο τουρνουά, μακριά από τραυματισμούς μέσα σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος να κερδίσει», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.