Σιούτας: «Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια στην Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2024

Ο Μιχάλης Σιούτας, μετεωρολόγος, έκανε λόγο μιλώντας στο Metropolis 95.5 για ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια στην Ευρώπη και τόνισε ότι από την Παρασκευή (14/6) η κατάσταση στη Β. Ελλάδα θα βελτιωθεί.

«Πρέπει να προστατευτούμε. Είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες. Στη Θεσσαλονίκη, στα πιο ανατολικά έφτασε τους 39 βαθμούς, στα κεντρικά 36-37.  Παρόμοιες τιμές είχαμε και στα δυτικά, ενώ στα παραθαλάσσια μέρη ήταν ένα με δύο βαθμούς κάτω. Από αύριο θα υπάρξει μία μικρή υποχώρηση στη Β. Ελλάδα, θα κυμανθεί περίπου στους 37 στη Θεσσαλονίκη» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το Σαββατοκύριακο πάμε σε κανονικές θερμοκρασίες. Αύριο είναι η τελευταία ζεστή ημέρα για την Β. Ελλάδα. Στη Φθιώτιδα και στη Θεσσαλία θα συνεχίσουμε να έχουμε 42-43 βαθμούς, όπως και στην Κρήτη θα σημειωθούν υψηλές τιμές, 42 στα Χανιά. 

Την Παρασκευή φεύγει ο καύσωνας και μετά θα έχουμε και κάποια μπουρίνια στη Θεσσαλονίκη. Πάντα όταν υποχωρεί ο καύσωνας συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Το Σαββατοκύριακο ενισχύονται οι βοριάδες».

Ρωτήθηκε για το αν πρόκειται για το θερμότερο καλοκαίρι στην Ευρώπη και απάντησε: «Δεν πρέπει να το λέμε αυθαίρετα. Αυτό που λέμε με βάση επιστημονικά δεδομένα του ευρωπαϊκού κέντρου προγνώσεων, είναι για αυξημένη πιθανότητα να είναι ένα από τα θερμότερα που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια, αλλά είναι εκτίμηση και όχι πρόγνωση. Ο Ιούνιος κυλάει σαν ένας από τους θερμότερους μήνες. 

Το 1987 ο καύσωνας ήταν τον Ιούλιο και είχαμε 2.500 νεκρούς, οι περισσότεροι στην Αττική. Δεν υπήρχαν τότε κλιματιστικά και είχαμε θύματα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.