Σχορτσιανίτης: «Αν με καλούσε ο Σπανούλης θα του έλεγα, είμαστε φίλοι , αλλά κόψε την πλάκα»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με τον παλαίμαχο άσσο της Εθνικής Ελλάδος, να μιλάει για την πρόκριση της ''επίσημης αγαπημένης'' στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, τα συμπεράσματα από το φιλικό απέναντι στη Σερβία και το... τηλέφωνο του Σπανούλη.

Αρχικά για τα συμπεράσματα του από το τελευταίο φιλικό και την ήττα από τη Σερβία: «Μία ήττα αυτή την περίοδο χρειάζεται για να καταλάβει η ομάδα που βρίσκεται, μπορεί να προσφέρει κέρδος αυτή η ήττα για να δούμε πως θα αντιδράσουν και οι παίκτες ενόψει και των επίσημων αγώνων. Το παιχνίδι ήταν λίγο δύσκολο, λίγο περίεργο με τη διαιτησία να βρίσκεται απέναντι , έτσι τα παιδιά θα μάθουν να παίζουν απέναντι σε όλες τις συνθήκες».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Κάνει εκπληκτική δουλειά ο Σπανούλης , έχει περάσει στους παίκτες τη νοοτροπία να τα δίνουν όλα και να μην τα παρατάνε, κάνει εξαιρετική δουλειά».

Για να προσθέσει: «Το μπάσκετ έχει αλλάξει, για παράδειγμα ο Παπαγιάννης βγαίνει πιο έξω, έχουμε δει διαφορετικά στοιχεία από την εποχή που αγωνιζόμουν εγώ. Ο Παπαγιάννης είναι ψηλός με διαφορετικά στοιχεία. Ο Σπανούλης είναι χρόνια γνώστης του μπάσκετ , είναι εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός παίκτης».

Όσο για την προσέγγιση της Εθνικής και τη δύναμη του συνόλου: «Η Εθνική παίζει για το σύνολο και όχι για το άτομο και δείχνει ότι αυτή έχει σημασία για την Εθνική. Ο Γιάννης είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, αλλά σημαντικό είναι να έχει το στήριγμα και των συμπαικτών του, καθώς και αυτός είναι ένας άνθρωπος που βάζει το ''εγώ'' του πίσω από το ''εμείς'', βάζοντας το σύνολο μπροστά».

Για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Εθνική: «Η παρουσία μας και μόνο είναι μεγάλη επιτυχία, ειδικά μετά από 16 χρόνια. Έχουμε δείξει ότι τα δίνουμε όλα και αν πάρουμε το μετάλλιο θα είναι τεράστια επιτυχία».

Ενώ για την αντίδραση του σε περίπτωση που τον καλούσε ο Σπανούλης: «Αν με καλούσε ε; Θα του έλεγα, ''είμαστε χρόνια φίλοι αλλά κόψε την πλάκα''. Θα τα έδινα όλα για να μπορούσα να παίξω, θυμάμαι από τη δική μου παρουσία με την Εθνική στην Κίνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.