Σάρωσε μετά το «γνωστό» πρώτο τριαντάλεπτο!

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό, κυρίως επιθετικό ποδόσφαιρο, σάρωσε και τα Γιάννενα με 4-0, έχοντας απωλέσει προς το τέλος του αγώνα 4 κλασσικές ευκαιρίες. Μουργκ, Τζίμας αλλά κυρίως ο Μπράντον (3) θα μπορούσαν να δώσουν στο σκορ μια τεράστια έκταση που για τους φιλάθλους που παρακολουθούν από την τηλεόραση θα ήταν μια καλή … ποδοσφαιρική παρηγοριά. 

Ωστόσο στα πρώτα 20-30 λεπτά επαναλήφθηκε μια κατάσταση που την παρατηρούμε αρκετά συχνά στον Δικέφαλο. Ο αντίπαλός του δημιούργησε τρεις πολύ καλές φάσεις που θα μπορούσαν να του δώσουν ένα τέρμα και να βάλουν δύσκολα στον Δικέφαλο. Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ και η ομάδα του ΠΑΟΚ, σαν μηχανή πολύ δυνατή που ζεσταίνεται σιγά- σιγά, έδειξε με πολλούς τρόπους το τι μπορεί να πετύχει έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. 

Έχουμε βάλει καλά στο μυαλό μας ότι ο κ. Λουτσέσκου προσπαθεί στα πιο «μικρά» ματς να μοιράσει τον χρόνο και τον… κόπο κυρίως των πιο χρήσιμων και καλών ποδοσφαιριστών. Αυτό φαίνεται να καθίσταται απαραίτητο ενόψει των πολλών και δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Συνέπεια τούτου είναι αυτό που αναφέραμε παραπάνω, ότι η ομάδα σε κάποια διαστήματα, κυρίως στην αρχή, δεν διαθέτει τον αγωνιστικό ειρμό της και την δυνατότητα δημιουργίας παιχνιδιού που επιβάλλεται αν διεκδικείς την πρώτη θέση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μέσα σε λίγα λεπτά όχι μόνο καθορίστηκε ο τελικός νικητής αλλά δόθηκε και η ευρύτητα του σκορ που περιμένουν όλοι όσοι θέλουν να διακρίνουν με ευοίωνο τρόπο τις δυνατότητες της ομάδας. Διαπιστώσαμε ότι οι ποδοσφαιριστές, μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής, προφανώς και αντιλήφθηκαν ότι σε όλα τα ματς επιβάλλεται να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ξεχωρίσαμε τον Μεϊτέ που για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν ο κορυφαίος της ομάδας. Το να αναφέρουμε για τον Κωνσταντέλια τείνει να γίνει συνήθεια. 

Πραγματοποιεί ενέργειες τις οποίες τις απολαμβάνουμε από ξένους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Συμπερασματικά και συνοπτικά ο Δικέφαλος ξεπερνώντας ένα μέτριο διάστημα προηγούμενος με 1-0, σάρωσε και πήρε μια εντυπωσιακή νίκη ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό που ισοφαρίστηκε στο 95΄. Ακολουθούν δυο παιχνίδια ένα για το κύπελλο με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη και ένα με στον Βόλο την Κυριακή. Μοιάζει και ακούγεται περίεργο, όμως είναι το πιο , αγωνιστικά, ελαφρύ ποδοσφαιρικό διάστημα αφού ακολουθούν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα με αυτούς που διεκδικούν τον τίτλο. Αυτό που επιβάλλεται να λύσει ο προπονητής, είναι το θέμα κάποιων αμυντικών λαθών πολύ καλών παικτών που μάλλον πρέπει να διαφοροποιήσουν σε κάποια σημεία την αγωνιστική τους συμπεριφορά. 

Ο Κεντζιόρα -που έχασε και ένα γκολ- αλλά κυρίως ο Κουλιεράκης, έδωσαν με τις λάθος τοποθετήσεις τους ή τις άσκοπες προωθήσεις τους και αργές επιστροφές, την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν. Αυτές είναι ποδοσφαιρικές καταστάσεις, με ευκολία που δεν συνειδητοποιείται , δύναται να φρενάρουν ή ακόμα να διαφοροποιήσουν προς το χειρότερο ένα «σίγουρο αποτέλεσμα». Εμείς κρατάμε τα θετικά με την προϋπόθεση, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, να τα παρακολουθούμε τους επόμενους δυο μήνες.

Υ.Γ. Ότι 2-3 μεταγραφές είναι απαραίτητες χαρακτηρίζεται αυτονόητο. Οι νίκες δεν πρέπει να σμικρύνουν την σημασία τους στο μυαλό των διοικούντων

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.