Σάλος! Ισραηλινοί έδεσαν Παλαιστίνιο στο καπό στρατιωτικού οχήματος

Metrosport Team23 Ιουνίου 2024

Σάλο και έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο να είναι δεμένος πάνο στο καπό ενός ισραηλινού στρατιωτικού οχήματος.

 Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 Το βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα social media δείχνει το τζιπ με τον άνδρα δεμένο πάνω στο καπο να περνάει μπροστά από δύο ασθενοφόρα.

 Οι στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο άνδρα χρησιμοποιώντας τον ως «ανθρώπινη ασπίδα» στη διάρκεια της επιχείρησης.

 Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι στρατιώτες εκτελούσαν «επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας για να συλλάβουν καταζητούμενους υπόπτους» στην ευρύτερη περιοχή της Τζενίν. 

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών της IDF, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας. Στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε και συνελήφθη», ανέφερε η IDF.

 «Κατά παράβαση των διαταγών και των τυπικών διαδικασιών των επιχειρήσεων, ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις ενώ βρισκόταν δεμένος πάνω σε ένα όχημα. Η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο που δείχνει το περιστατικό δεν συνάδει με τις αξίες της IDF. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως», ανέφερε ο στρατός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.