Ρούλα Πισπιρίγκου-Κατάθεση «φωτιά»: Που αποδίδει ο παθολογοανατόμος τον θάνατο της Μαλένας

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Με την κατάθεση του παθολογοανατόμου, Χρήστου Ευτυχιάδη, συνεχίστηκε σήμερα (22/10) η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

 Ο μάρτυρας κλήθηκε να γνωματεύσει για τους θανάτους των δύο παιδιών στη σημερινή δίκη, στο πλαίσιο της επανεξέτασης της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

 Όπως κατέθεσε σήμερα ο παθολογοανατόμος, το κυριότερο εύρημα για το θάνατο της Μαλένας είναι η υποξία. Ο μάρτυρας μάλιστα απέκλεισε η κενοτοπιωδής εκφύλιση που παρουσιάζεται στη Μαλένα να προήλθε από δηλητηρίαση ενώ, στο ίδιο μήκος, απέκλεισε και τον αιφνίδιο θάνατο.

 Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου εξήγησε τι είναι υποξία-ανοξία και ανέλυσε τα συμπτώματα της ασφυξίας.

 «Ότι έχουμε βρει εδώ. Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο. Σε περιπτώσεις ασφυξίας πρώτα, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του» είπε ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.