Ρεντζιάς: «Ο Μπάνε είναι τεράστιος παίκτης, τεράστια προσωπικότητα και ακόμα μεγαλύτερος συμπαίκτης»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2023

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Ρεντζιάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μίλησε για την απόσυρση της φανέλας του Μπάνε Πρέλεβιτς από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τις αναμνήσεις που είχε μαζί του όταν ήταν συμπαίκτες στον "δικέφαλο".

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5: «Τεράστια εκδήλωση. Να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση του ΠΑΟΚ γι' αυτή την κίνηση. Αυτό που λέω πάντα είναι: "Σωματείο που δεν τιμάει το παρελθόν δεν έχει μέλλον". Ο ΠΑΟΚ το αποδεικνύει έμπρακτα αυτό, προχωρώντας στην απόσυρση της φανέλας του Μπάνε, ένα τεράστιο κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ο Μπάνε είναι τεράστιος παίκτης, τεράστια προσωπικότητα και ακόμα μεγαλύτερος συμπαίκτης. Εγώ σε αυτά θα μείνω. Ήμασταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, μετά από δύο χρόνια ήμασταν και στο ίδιο δωμάτιο. Άλλο να πάρεις την ευθύνη για το τελευταίο σουτ, που έπρεπε να την πάρει έτσι και αλλιώς, αλλά ήταν και καλός συμπαίκτης και ειδικά με τους μικρούς, όπως ήμουν εγώ όταν πήγα στον ΠΑΟΚ, είχε μια συμπεριφορά που δεν περίμενες από έναν σούπερ σταρ, ευγενικός, να υποστηρίζει. Τον Μπάνε ως παίκτη τον ξέρουν όλοι, τον Μπάνε ως συμπαίκτη δεν τον ξέρουν.

Τον Μπάνε τον σέβομαι, τον εκτιμώ, ήταν καλός συμπαίκτης και παραμένει καλός φίλος. Πάντα ήταν πολύ ήρεμος δεν τον θυμάμαι να μας βάζει κατσάδα, πάντα ήταν θετικός και ως άνθρωπος και ως συμπαίκτης. Πρέπει και άλλοι παίκτες όπως ο Μπάνε να έχουν τέτοιες τιμές από τις ομάδες.

Πολλοί λίγοι στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ έπαιρναν τη μπάλα και την έβαζαν όπως ο Πρέλεβιτς. Ο Μπάνε σηκωνόταν από τα 10 μέτρα και το έβαζε. Σήμερα έτσι όπως έχει εξελιχθεί το μπάσκετ με το τρίποντο ο Μπάνε θα έβαζε 50. 

Θέλω να πω πάλι συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, γιατί δεν είναι ο ΠΑΟΚ των εύπορων χρόνων, είναι ο ΠΑΟΚ που διανεύει μια δύσκολη περίοδο και αυτή η εκδήλωση έχει διπλάσια αξία, μέσα σε όλα τα προβλήματα υπήρξε κάποιος που είπε πρέπει να αποσυρθεί η φανέλα του Μπάνε, τεράστια κίνηση. Αυτό θα έχει και τεράστιο αντίκτυπο στον μπασκετικό κόσμο, όχι μόνο του ΠΑΟΚ.

Μιλάμε για κρίση του ελληνικού μπάσκετ, που είναι η κρίση; Είναι σε όλα αυτά τα μικρά πράγματα που πρέπει να κάνουν όλοι καθημερινά, για να προάγουν το άθλημα και να ξανά μπει  στην καρδιά των Ελλήνων. Τα πολλά μικρά θα κάνουν κάτι πολύ μεγάλο. Αυτή την κίνηση πρέπει να τη μιμηθούν όλοι, κάποιες ομάδες το έκαναν βέβαια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.