Πυρακτωμένο τετραήμερο που ξεκινά αύριο από το Φάληρο και καταλήγει την Κυριακή στην Τούμπα

Δημήτρης Μπούζας08 Μαΐου 2024

Τον χορό σέρνει το επαναληπτικό παιχνίδι του ημιτελικού για το Conference League, με τον Ολυμπιακό να είναι το φαβορί, έχοντας ένα μαξιλάρι πολύτιμο, το εμφαντικό 2-4 από τον πρώτο αγώνα. Στη σειρά ακολουθεί και «ο τελικός των τελικών» στα πλέι οφ, από το αποτέλεσμα του οποίου κατά πάσα πιθανότητα θα εξαρτηθεί, το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι για τον τίτλο. 

Οι ειδικοί πιστεύουν πως μέσα από αυτό το παιχνίδι και τους συσχετισμούς που θα ακολουθήσουν, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για μία σταθερή εκτίμηση. Έλα όμως που στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή και ίσως να απαιτηθεί μεγαλύτερη υπομονή, από τη στιγμή που δεν μπορούν να υπολογιστούν οι καραμπόλες που θα προκύψουν και στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Σαφέστατα βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι από χέρι κομμένος για την υπόθεση που αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Πάμε όμως για λίγο στο αυριανό παιχνίδι του Φαλήρου, που ανοίγει την αυλαία του πυρακτωμένου τεταραημέρου. Το μήνυμα που περνά προς τα έξω το λιμάνι, αναφέρεται πρωτίστως βέβαια στην επιτυχία της ομάδας του, αλλά με την ίδια σοβαρότητα και σημασία υπενθυμίζει ότι με την πρόκριση της έστω και με ισοπαλία, η Ελλάδα κερδίζει ανέλπιστα ένα πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Εάν οι Πειραιώτες κερδίσουν ξανά την ομάδα του Έμερι και κατακτήσουν το τρόπαιο, ακόμη και με ισοπαλία. Μια υπόθεση και μια ιστορία που όμως θα κριθεί τον Μάιο. Από την πλευρά των Εγγλέζων, θεωρείται βέβαιη η επιστροφή του Μαρτίνες. 

Ο αξιολογότατος Αργεντίνος τερματοφύλακας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα αντικαταστήσει τον Όλσεν, από τον οποίο υπάρχουν παράπονα και του καταλογίζουν ευθύνες για τα δύο από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε. Πιθανότητες υπάρχουν επιστροφής για τους Γιούρι Τίλεμανς, Μορένο και Τζανιόλο. Σίγουρα θα απουσιάσει ο Μόργκαν Ρότζερς.

Αφήνοντας την Πέμπτη και περνώντας στο εξ αναβολής παιχνίδι της Κυριακής, είμαστε υποχρεωμένοι να φρενάρουμε στην Τούμπα, αφήνοντας στην άκρη την επόμενη αγωνιστική, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Οι εκτιμήσεις και η περιρέουσα ατμόσφαιρα σε ότι αφορά θα έλεγα την Τούμπα, είναι ότι οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι και οι αντίπαλοι δεν έχουν… λόγο. Η ατμόσφαιρα κατά γενική ομολογία στην Τούμπα είναι ιδανική. Με την αισιοδοξία να έχει εγκατασταθεί επί μονίμου βάσεως στη θρυλική έδρα, μετά την συγκλονιστική ανατροπή και το αγωνιστικό έπος της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε ότι έχει σχέση με την Ένωση, ο Αλμέιδα ανησυχεί γιατί ακόμη δεν έχει πάρει από τον Λιβάι Γκαρσία αυτό που περίμενε. Σε ότι έχει σχέση βέβαια με τον Παναθηναϊκό, εκεί τα πράγματα είναι όχι απλά θολά αλλά ταραγμένα και άκρως απρόβλεπτα. Από τη μια έχουμε τον Φατίχ Τερίμ να τα έχει τελείως χαμένα, βλέποντας το τι συμβαίνει γύρω του. Οι περίεργες κινήσεις του προέδρου και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα με αναφορές για την άμεση αντικατάσταση του (θεωρείται υπαρκτό το σενάριο με τον Μπουλούτ), όπως και οι πρωτοβουλίες του Αλαφούζου να κλείνει παίκτες χωρίς την συγκατάθεση του, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. 

Ότι δηλαδή η απόφαση για την απομάκρυνση του, είναι ειλημμένη. Έλα όμως που ήρθε και η ανακοίνωση των οργανωμένων, κεραυνός εν αιθρία στην πραγματικότητα, να αποσυντονίσει και να διαταράξει τα πάντα. Πραγματικός κόλαφος για τον πρόεδρο η ανακοίνωση της «Θύρας 13», με την οποία οι οργανωμένοι τον κατηγορούν για μύρια όσα, καταλογίζοντας του όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη, η οποία έχει σχέση με την ανίερη συμμαχία με τον μεγαλύτερο εχθρό του Παναθηναϊκού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμπλευση που δεν την συγχωρούν με τίποτα, την θεωρούν προδοσία και του ζητούν να πουλήσει και να απομακρυνθεί από τον Παναθηναϊκό. Να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η ομάδα έχει μπροστά της και έναν τελικό.

ΥΓ1: Βαρύ το πένθος στη δημοσιογραφία της πόλης. Έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο, ο χαρισματικός Νίκος Τζαντζαράς. Πάλεψε γενναία, γιατί την τόλμη την είχε πρώτη αρετή μέσα του. Κοφτερό μαχαίρι ο λόγος, η φωνή και η άποψη του. Τον γνώρισα αργά και τον έζησα για λίγο. Όμως μου έφτανε αυτό το λίγο για να τον εκτιμήσω πόσο μεγάλος ήταν και για να τον μετρήσω ανάλογα, αυτόν τον πολυτάλαντο συνάδελφο. Καλό ταξίδι Νικόλα. Θα λείψει από όλους μας η βροντερή φωνή σου και ο χειμαρρώδης λόγος σου.

ΥΓ2: Πενθεί και η ασπρόμαυρη οικογένεια. Το λεβεντόπαιδο των Αμπελοκήπων, ο εμβληματικός αρχηγός του ιστορικού συνδέσμου, αποχαιρέτησε τα εγκόσμια χθες και αναπάντεχα. Μετά τον Μάκη και τον Ιγνάτη και ο Κούλης ο λεβεντόκορμος και από τους τελευταίους Μοϊκανούς της κερκίδας, στον Σ.Φ ΠΑΟΚ παραδείσου. Καλό ταξίδι φίλε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.