Πώς κρίνουν στην Τούμπα τη μεταγραφική «σοδειά» του καλοκαιριού

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν, ο ΠΑΟΚ κλείνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το κεφάλαιο μεταγραφές γι' αυτό το καλοκαίρι και ήδη και εντός ΠΑΕ έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για μία πρώτη καταγραφή του τι πέτυχε ο Δικέφαλος στην φετινή... σοδειά του. 

Το Metrosport.gr επιχειρεί να καταγράψει τις κυρίαρχες απόψεις εντός Τούμπας που συνοψίζοντας στα εξής:

  • Η μεταγραφή του Μαντί Καμαρά συνιστά ενίσχυση με τον πιο «εμπορικό» ελεύθερο παίκτη που υπήρχε στην μεταγραφική αγορά, ο οποίος μάλιστα για να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη προτάσεις που στο οικονομικό σκέλος έφταναν και ποσά 50% μεγαλύτερα, γιατί πείστηκε από το πρότζεκτ του Δικεφάλου. Μαζί με τον Μπακαγιόκο, εκτιμάται, ότι αποτελούν επαρκή αντικατάσταση των Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο.
  • Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει τα δύο από τα τρία μεγαλύτερα πρότζεκτ του (Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι) και πούλησε το τρίτο (Κουλιεράκης) με ποσό ρεκόρ. Παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι αρνήθηκε προτάσεις για Ντεσπόντοφ, Μπάμπα και Μπράντον.
  • Η ομάδα διατήρησε την λογική του κλαμπ που αποκτά παίκτες για να δημιουργήσουν υπεραξία, παίρνοντας τους Σορετίρε και Γκόμες, αμφότεροι έχουν πολλαπλασιάσει την αξία τους άμεσα, ενώ ο πρώτος ήδη δείχνει δείγμα γραφής από υψηλότατο επίπεδο. Ετσι, ο ΠΑΟΚ διατηρεί το προφίλ μίας ομάδας από χώρα που θέλει να έχει ποδοσφαιρικά τη φήμη ως ενδιάμεσου σταθμού προς τα top-5 πρωταθλήματα. Αυτό είναι ένα στοίχημα, γιατί διαφορετικά η χώρα μας και ο ΠΑΟΚ κατά συνέπεια θα ψωνίζει μόνο από αγορές που την βλέπουν πολύ χαμηλά.
  • Συνολικά, σε ό,τι αφορά στην μεταγραφική λειτουργία, στην Τούμπα εκτιμούν ότι «λειτουργήσαμε καλύτερα από κάθε άλλο καλοκαίρι μεταγραφικά, φυσικά και με καθυστερήσεις και αστοχίες, αλλά υπήρχε μια σειρά και συντονίστηκαν όλοι προς μια κατεύθυνση. Έχουμε έτσι και μια ομάδα με προοπτική, με «ψαγμένες» και καλά δουλεμένες μεταγραφές, αλλά και τις προσωπικότητες για πρωταθλητισμό».

Πάντως, αυτό που εν τέλει σημειώνουν είναι ότι αυτή είναι μία πρώτη, θεωρητική εκτίμηση και τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο, εκεί που ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολύ στην εγγύηση Λουτσέσκου, στον πρώτο από τα τρια χρόνια του νέου του συμβολαίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.