Ποιοι θα λάβουν το νέο έκτακτο επίδομα

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν το νέο έκτακτο επίδομα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Real Fm ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο έκτακτο επίδομα θα δοθεί στα τέλη του 2024 και, σε κάθε περίπτωση, πριν τα Χριστούγεννα, ενώ θα το λάβουν ακόμη και οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί το ακριβές ποσό, ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο εάν αντίστοιχο ποσό θα λάβουν δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

«Η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023 και τώρα, που έχουμε μια εικόνα για φέτος, το ΥΠΟΙΚ πήρε αυτή την απόφαση που θεωρώ δίκαιη. Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

[...] Πρόκειται για μία δίκαιη απόφαση λόγω των πολύ υψηλών κερδών ως αποτέλεσμα σημαντικών αλλαγών στην διεθνή αγορά πετρελαιοειδών. Τα έσοδα, που αναμένεται να είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα του 2022, κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν στη στήριξη του προυπολογισμού και ασφαλώς στη στήριξη ευάλωτων ομάδων στο τέλος του έτους και δη εκείνων των χαμηλοσυνταξιούχων, που δεν έχουν δει αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς», εξήγησε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.