Πέταρ Άλεξιτς: «Τιμή μου να βρίσκομαι στον Ηρακλή»

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Στην παρουσίαση του νέου του προπονητή, Πέταρ Άλεξιτς προχώρησε ο Ηρακλής, με τον έμπειρο τεχνικό να δίνει ένα στίγμα της ομάδας που θέλει να δημιουργήσει.

Ο Σέρβος τεχνικός είπε αρχικά: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον Ηρακλή. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις πριν από δυο μήνες και πριν από δυο εβδομάδες συμφωνήσαμε. Ξέρω ποια είναι η κουλτούρα του κ. Μάνσφιλντ και του Ηρακλή και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο με παίκτες που θα έχουν μέλλον.

Όπως έγινε στο παρελθόν με τους Παπαδόπουλο, Διαμαντίδη, Χατζηβρέττα και έτσι θα δουλέψουμε και φέτος. Καταρχάς για να μπορέσουμε να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πέρα από το να είμαστε ανταγωνιστικοί, θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να επιστρέψουμε στην μεγάλη κατηγορία».

Επίσης είπε για το πώς φαντάζεται την ομάδα και το παιχνίδι της: «Θα πρέπει να φτιάξουμε την ταυτότητα της ομάδας και να δημιουργήσουμε το ρόστερ. Επίσης να μάθουμε σε όλους τους παίκτες πώς θα κερδίζουν τους αγώνες και αυτό απαιτεί θυσίες.

Μου αρέσει στην άμυνα να πιέζουμε και να βγάζουμε ενέργεια και να αναγκάζουμε σε λάθη τους αντιπάλους. Στην επίθεση θέλω να έχουμε μια ελευθερία, αλλά σε σετ παιχνίδι να έχουμε υπομονή και να είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες κοντά στο καλάθι».

Μάνσφιλντ: «Γι' αυτό επιλέξαμε τον Άλεξιτς»

Τον λόγο πήρε ο Μπομπ Μάνσφιλντ, που εξήγησε το σκεπτικό της επιλογής του Πέταρ Άλεξιτς

«Όταν ανέλαβα υπήρχαν κάποιοι στόχοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Επίσης θα έπρεπε να ανταποκριθούμε στην ιστορία της ομάδας. Αν έχεις φιλοδοξίες χρειάζεσαι έναν ηγέτη εντός και εκτός γηπέδου. Με αυτά τα δεδομένα αναζητήσαμε παντού για να βρούμε τον κατάλληλο.

Τελικά βρήκαμε τον υποψήφιο και ήρθε ένας άνθρωπος που έχει διεθνείς εμπειρίες, σε πολλές διοργανώσεις και έχει κάνει πρωταθλητισμό. Θέλαμε έναν άνθρωπό που να μοιράζεται το όραμα μας και παράλληλα θέλει να βελτιώσει πράγματα και να εφαρμόσει στο παρκέ αυτά που έχει στο μυαλό του. Εξαιτίας όλων αυτών ο Άλεξιτς είναι ο νέος μας προπονητής».

Σαρικόπουλος: «Φαίνονται οι προθέσεις μας»

Με μια ατάκα καλωσόρισε τον Άλεξιτς ο νέος τζένεραλ μάνατζερ Ζήσης Σαρικόπουλος: «Είμαστε χαρούμενοι ενόψει της νέας σεζόν. Με τον ερχομό του Άλεξιτς φαίνονται οι προθέσεις μας όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα υπόλοιπα χρόνια. Έτσι προσπαθούμε για το καλύτερο για τον Ηρακλή, με στόχο να τον φέρουμε εκεί που αξίζει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.