«Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» για τους Σέλτικς

Metrosport Team28 Μαΐου 2024

Αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έγινε πράξη σήμερα (28/5) τα ξημερώματα στο ΝΒΑ, αφού οι Σέλτικς, η κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της Ανατολής, κατέκτησαν τον τίτλο της περιφέρειας και προκρίθηκαν στους τελικούς για 23η φορά στην ιστορία τους. Το έκαναν «σκουπίζοντας» τους Πέισερς που πάλεψαν στον 4ο αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να παρατείνουν τη σειρά που είχε ως MVP τον Τζέιλεν Μπράουν.

Ένα σερί 7-0 έγραψε την ιστορία του Game 4 με τους Σέλτικς να περνούν για δεύτερη φορά από την Ιντιανάπολις με 105-102, κάνοντας το 4-0. Έτσι θα βρίσκονται στους τελικούς μετά από δύο χρόνια καθώς το 2022 αντιμετώπισαν τους Ουόριορς και έχασαν τον τίτλο με 4-2.

Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν ο κορυφαίος με 29 πόντους ενώ 26 με 13 ριμπάουντ είχε ο Τζέισον Τέιτουμ, 17 πόντους είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ και 16 ο Ντέρικ Ουάιτ. Οι Πέισερς ήταν ανταγωνιστικοί ως το τέλος παρά την απουσία του Χάλιμπερτον, έχοντας κορυφαίους τον Άντριου Νέμπχαρντ που είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Πασκάλ Σιακάμ που πρόσθεαε 19 πόντου και 10 ριμπάουντ.

Αυτή ήταν η δεύτερη «σκούπα» των Σέλτικς στην ιστορία των τελικών της Ανατολής. Στην πρώτη φορά που το κατάφεραν, έφτασαν και στον τίτλο το 1986...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.