Πέρασε ή δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή;

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει μετά το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γαλλία στην «OPAP Arena» , με τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης και πιο συγκεκριμένα από την απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει γκολ στο δεύτερο ημίχρονο καθώς σύμφωνα με την υπόδειξη του VAR η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

Ο Κομάν πέρασε τον Γιαννούλη, σέντραρε, η μπάλα βρήκε στον Ζέκα και έπειτα στα δύο δοκάρια ωστόσο σύμφωνα με το VAR δεν πέρασε την τελική γραμμή, ωστόσο μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για το goal line technology.

Τα παράπονα τους εξέφρασαν με έντονο τρόπο για τους Γάλλους ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Ντιντιέ Ντεσάν, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να αναφέρει, «Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα βάζει όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία».

Τι ισχύει για το goal line technology

Όπως προκύπτει: «Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA»

«Η ένωση φιλοξενίας υπογράφει στη συνέχεια συμβόλαιο απευθείας με τον εγκεκριμένο προμηθευτή και αναλαμβάνει όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.