Ιβάν το παιχνίδι γίνεται στο δικό σου γήπεδο, ιδανική επιλογή ο Τσαλόφ για να ανατραπεί το σκηνικό

Δημήτρης Μπούζας20 Ιουλίου 2024

Λίγο – πολύ όλοι έχουμε σχηματίσει μια άποψη για το πως κινήθηκαν μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου, νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφερθούμε… σε λεπτομέρειες που στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο λεπτομέρειες δεν είναι, για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές. Περιοριζόμενοι ωστόσο σε ένα και μόνο χαρακτηρισμό αυτόν της αναποτελεσματικότητας, προχωράμε σε ότι έχουμε μπροστά μας.

 Το πρώτο που συναντάμε είναι μια κυρίαρχη επισήμανση και υποχρεωτική αναφορά στις αντιδράσεις του κόσμου: Ανησυχία, επιφυλακτικότητα και προβληματισμός, χωρίς βέβαια να έχει απομακρυνθεί τελείως και ένα «είδος» ελπίδας, ότι δηλαδή δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ότι ο διάβολος θα σπάσει κάποια στιγμή το πόδι του και θα γελάσει και το χειλάκι του ΠΑΟΚτσή.

 Δεν ξέρω γιατί νιώθω ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει και δεν είναι άλλη από την «περίπτωση Τσαλόφ». 

Ιδανική στην κυριολεξία για να ανατραπεί το θολό ασπρόμαυρο μεταγραφικό σκηνικό. Οι συνθήκες κατάλληλες, το ίδιο και οι προοπτικές. Και όταν λέμε συνθήκες, εννοούμε ότι το «παιχνίδι» παίζεται στο δικό σου γήπεδο, χωρίς τις μεγάλες δυσκολίες και τα ανυπέρβλητα εμπόδια που πιθανότατα να υπάρχουν, όπως άλλωστε υποστηρίζεται μετά πάθους, εκτός μιας συγκεκριμένης περιμέτρου. Δεν έχουμε δηλαδή τη δυσκολία της μεταφοράς κεφαλαίων λόγω του Ουκρανικού, όπως αναφέρεται αρκετές φορές στις περιπτώσεις που ματαιώνονται ήδη συμφωνημένες ιστορίες.

 Υπάρχει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο περιβάλλον και μια απόλυτη άπλα και άνεση σε ότι αφορά το οικονομικό (μεταφορά κεφαλαίων). Ως εκ τούτου ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Κι αυτός ο λόγος αναφέρεται στο γεγονός ότι οι συνεργάτες του στους οποίους έχει αναθέσει την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του, ξεκίνησαν επαφές – έκαναν και τις σχετικές προτάσεις – για την απόκτηση του Ρώσου διεθνή επιθετικού Φεντόρ Τσαλόφ. 

Το ποιος είναι ο υποψήφιος στόχος θα το δείτε να αποτυπώνεται εντυπωσιακά και ανάγλυφα στο βιογραφικό του: Έχει στο ενεργητικό του 261 παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στα οποία σημείωσε 89 γκολ και μοίρασε 44 ασίστ. Πέρυσι σε 41 παιχνίδια πέτυχε 16 γκολ και έδωσε και 5 ασίστ. Με τη ρωσική ομάδα έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στο Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας μάλιστα και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, τόσο και με τα δύο του πόδια, όσο και με το κεφάλι. Είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (26 ετών) και έχει χρηματιστηριακή αξία 11 εκατομμύρια ευρώ. Είναι επίσης διεθνής με την εθνική ομάδα της Ρωσίας (8 παιχνίδια – 3 γκολ).

Οι ΠΑΟΚτσήδες λοιπόν περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η πρόθεση των έμπιστων συνεργατών του Ιβάν δεν θα είναι το παραμύθιασμα όπως σε άλλες περιπτώσεις, αλλά η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πολύ σημαντικής μεταγραφής. Η προσθήκη του Ρώσου στο ρόστερ θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο επιθετικό όπλο, μια νέα δύναμη πυρός που θα μοιάζει με «μάνα εξ ουρανού» για τον Λουτσέσκου.

ΥΓ: Αυτή η αναφορά χωρός σχόλιο στα όσα κατέγραψε χθες ο Ιταλός δημοσιογράφος Ντι Μάρτζιο: «Ο Κοτάρσκι είναι στην «pole position» των «ροσομπλού». Τζένοα και ΠΑΟΚ πλησιάζουν στην επίτευξη οικονομικής συμφωνίας». Λέτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.