Παράνομη κρίθηκε η απεργία των δασκάλων για την Τετάρτη (23/10)

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία των δασκάλων που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για αύριο Τετάρτη (23/10).

Όπως έγινε γνωστό, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε το υπουργείο Παιδείας, που είχε προσφύγει σε αυτό, απαγορεύοντας στη ΔΟΕ την πραγματοποίηση της απεργίας, ενώ για κάθε παράβαση της απόφασης υπάρχει απειλή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ.

 Η απεργία είχε προκηρυχθεί για την Τετάρτη (23/10) και αφορούσε δασκάλους και νηπιαγωγούς. 

Η ΔΟΕ ζητά μεταξύ άλλων αυξήσεις μισθών, κατάργηση της αξιολόγησης, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 15 για νηπιαγωγείο και Α’, Β’ δημοτικού και 20 στις μεγαλύτερες τάξεις και βελτίωση των κτιριακών υποδομών στις σχολικές μονάδες.

ΔΟΕ: «Η απεργία θα γίνει»

Για ρεσιτάλ αυταρχισμού κατηγορεί την κυβέρνηση η ΔΟΕ και επιμένει πως παρά την προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας στη Δικαιοσύνη, η απεργία της Τετάρτης (23/10) θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23/10 ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, αφού φαίνεται πως δεν έχει άλλο τρόπο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των δίκαιων αιτημάτων μας, τα Υπουργεία Οικονομικών και «Παιδείας» προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την, προκηρυγμένη εδώ και καιρό, 24ωρη απεργία της Δ.Ο.Ε. Είναι πρωτοφανές περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία της Δ.Ο.Ε.

Σήμερα το πρωί στις 11:00 π.μ. επιδόθηκε αγωγή των παραπάνω υπουργείων κατά της Δ.Ο.Ε. και με την, φασόν όπως συνηθίζουν πλέον, διαδικασία του κατεπείγοντος εκδικάζεται την ίδια μέρα στη 1 το μεσημέρι.
Αντί τα υπουργεία αυτά να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η Δ.Ο.Ε. αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Οι εκπαιδευτικοί όπως είμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών (κάτι το οποίο επ’ ουδενί δεν ισχύει για το Υπουργείο «Παιδείας») έτσι και τώρα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας την απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!
Προκαταβολικά λοιπόν, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση: η απεργία μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 23 Οκτώβρη 2024, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ήδη υπάρχει αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν βροντερό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως ο κλάδος είναι αποφασισμένος να μην εκχωρήσει σπιθαμή από τα κατακτημένα δικαιώματά του.

Όλοι και όλες στην έκτακτη κινητοποίηση στις 13:οο στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της χώρας, στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 12:00
Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.